«Το πως και γιατί μην το ρωτάτε, καταφέραμε αυτό που κανείς δεν πίστευε στη Λάρνακα»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μας Σταύρος Παπαδόπουλος μίλησε προ ημερών στον SuperSportFM 104.

Αναλυτικά:

Πώς προέκυψες ποδοσφαιριστής; «Ξεκινήσαμε όλοι από την αλάνα, από μικρά παιδιά ήμασταν με μια μπάλα στο χέρι στη γειτονιά. Όταν με είδε ο δάσκαλος μου με ξεχώρισε και μου είπε να με πάρει στην ΕΠΑ, όμως ξεκίνησα στον Πεζοπορικό. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν το 1970. Κερδίσαμε 1-0 το θυμάμαι πολύ καλά».

«Όλοι είδαν στο πρόσωπο μου την αντικατάσταση του Σταυρινού, και τότε έμεινε το Σταύρος φεύγει Σταύρος μπαίνει».

Για τους δύο τελικούς του Πεζοπορικού: «Είχαμε 2 τελικούς με Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Με την Ομόνοια χάσαμε στην παράταση και με το ΑΠΟΕΛ χάσαμε με το εκπληκτικό γκολ που το θυμάμαι ακόμα. Παίξαμε όμως αντάξια, είχαν και περισσότερο κόσμο από εμάς. Ήταν τεράστια εμπειρία για μένα αυτοί οι τελικοί».

«Αυτό που μου έμεινε στο μυαλό ήταν που παίζαμε με την Ομόνοια και αν κερδίζαμε θα παίρναμε προβάδισμα για τον τίτλο. Στο παιχνίδι μας ακύρωσε 2 γκολ ο διαιτητής, το πως και γιατί μην το ρωτάτε. Μείναμε στο 0-0 και εκεί κρίθηκε το πρωτάθλημα γιατί στο επόμενο παιχνίδι και ο Πεζοπορικός και η Ομόνοια πήραμε τη νίκη και έτσι πήρε πρωτάθλημα η Ομόνοια».

«Με πήραν σαν σεντερ φορ στα 21 μου στον Εθνικό στην Ελλάδα. Σε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έπαιξα σεντερ μπακ. Τις επόμενες μέρες οι εφημερίδες έγραφαν για μένα και από κείνη τη μέρα δεν βγήκα από την 11αδα. Ήταν πολύ καλός ο Εθνικός τότε».

Για το πώς πήγε στον Ολυμπιακό: «Όταν ο κουμπάρος μου έμενε στην Ελλάδα έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον γραμματέα του Ολυμπιακού. Του είπαν ότι είμαι καλός παίκτης και ήθελαν να με βρουν. Έγινε η πρώτη κρούση αλλά ο Εθνικός τους είπε ούτε με σφαίρες! Δε φεύγει ο Κύπριος από εδώ τους είπαν, και δε με έδιναν. Έγινε το φοβερό κόλπο. Με φώναξε ο Λεωνίδας και μου είπε μπορούμε να κάνουμε κάτι και σε δύο μήνες θα είσαι κοντά μας. Θα φύγεις και θα πας στην Κύπρο. Ξέρουμε τον μισθό σου, θα τον τριπλασιάσουμε για όσο είσαι στην Κύπρο. Έτσι έγινε λοιπόν, τους είπα στον Εθνικό ότι αφού δε με θέλετε θα φύγω. Άρχισε τότε να «σπάει» ο Εθνικός από τα 25 εκατομμύρια που ζητούσε και έγινε η μεταγραφή μου».

«Την μέρα του γάμου μου με το που μπήκα στο ξενοδοχείο μου είπαν ότι έκλεισε η μεταγραφή μου και να πάρω αμέσως το αεροπλάνο για Ελλάδα. Πήγαμε Λάρνακα πήραμε το αεροπλάνο και φύγαμε».

«Όταν είσαι στον Ολυμπιακό οι χαρές είναι πολλές. Φεύγοντας ήμουν με το κεφάλι ψηλά, πρόσφερα πολλά και αυτό είναι σημαντικό».

«Μετά ήρθα πίσω Κύπρο στον Πεζοπορικό. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Μου είπαν ότι με παίρνουν γιατί θέλουν να κάνουν αλλαγή. Ήταν καλή ομάδα αλλά δεν έπαιρνε πρωτάθλημα».

«Καταφέραμε αυτό που κανείς δεν πίστευε στη Λάρνακα, ούτε εμείς για να είμαι ειλικρινής περιμέναμε ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα. Πρόσφερα στην ομάδα και αυτό ήθελα, και έφυγα με αυτή την εικόνα».