Καταλά: «Δεν μπορώ να πω ότι μας βάζει πίεση, κάναμε καλή δουλειά…» (vid)

Ο προπονητής μας, Νταβίντ Καταλά, μίλησε σε διάσκεψη τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την ΠΑΕΕΚ για την 6η αγωνιστική.

Η ιστοσελίδα μας σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό όλες τις δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού, ενώ πιο κάτω σας παραθέτουμε και σε βίντεο τη διάσκεψη.

Τα λόγια του Καταλά:

«Δουλέψαμε για να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Συγκεντρωθήκαμε στον στόχο, δουλέψαμε αρκετά και είμαστε έτοιμοι. Κάναμε καλή δουλειά στις προπονήσεις. Είναι άλλη μια πρόκληση το παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ».

«Δεν μπορώ να πω ότι μας βάζει πίεση. Διαβάζουμε και ακούμε κολακευτικά λόγια για την ομάδα μας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν πρέπει να παρερμηνευτεί το μήνυμα, δεν πρέπει να σταματήσουμε να ζητάμε την βελτίωση. Δεν κάναμε κάτι. Θα είναι μεγάλο λάθος αν δεν κρατήσουμε τα πόδια στο έδαφος. Να κρατήσουμε την ίδια φιλοσοφία. Είναι θετικό αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα άλλα παιχνίδια. Το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς, κανείς δεν πρέπει να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Συγκεντρωνόμαστε μόνο στην ΠΑΕΕΚ».

«Δέχομαι συχνά την ερώτηση για το πρωτάθλημα. Όλοι θέλουμε να δούμε ψηλά την ομάδα. Εγώ αντιλαμβάνομαι ως πρωτάθλημα το επόμενο ματς και τώρα είναι η ΠΑΕΕΚ. Καταλαβαίνω αυτή την ερώτηση αλλά εμείς θα συνεχίσουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

«Εκτός θα είναι οι Άνχελ και Ρούμπεν. Όπως και ο Ροσάλες που είναι με την Εθνική του. Επιστρέφουν οι Τιάγκο, Μικέλ και Μιλίσεβιτς. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε. Την πίεση, την άμυνα, κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα. Κάθε εβδομάδα χρειάζεται να βελτιωνόμαστε και έτσι θα πορευτούμε στη συνέχεια».

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με το ίδιο πνεύμα και την ίδια φιλοδοξία. Αν δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό θα δυσκολευτούμε. Βάζω πίεση στον εαυτό μου και στους παίκτες λέγοντας πως το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Έτσι πρέπει να προσεγγίζουμε όλα τα παιχνίδια».

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το αυριανό ματς, θέλοντας να το αντιμετωπίσουμε με το ίδιο πνεύμα. Είδα τους παίκτες στις προπονήσεις, περιμένω να μου δείξουν την ίδια φιλοδοξία. Για να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της ΠΑΕΕΚ θα πρέπει να υποφέρουμε αλλά μου έδειξαν ότι είναι έτοιμοι».

«Η ΠΑΕΕΚ είναι μια ανταγωνιστική ομάδα με ομαδική λειτουργία. Πάλεψε όλα της τα ματς. Να είμαστε συμπαγείς, να φτιάξουμε φάσεις και να τις εκμεταλλευτούμε. Είναι από τα πιο δύσκολα ματς, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αν το κάνουμε θα είμαστε κοντά στη νίκη».

«Είναι ένα καλό νέο που ανανέωσε ο Ιβάν, όλοι ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει για όλους. Έχω ήδη μιλήσει μαζί του. Είμαι βέβαιος πως θα προσπαθήσει να δώσει ακόμη περισσότερα. Ξέρω τι μπορεί να προσφέρει και θα πρέπει να τον πιέζω το ίδιο για να πάρω περισσότερα. Να μπορέσουμε με την σωστή δουλειά να δώσει ακόμη περισσότερη χαρά στον κόσμο και σε όλους στην ομάδα. Είμαι σίγουρος πως θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερα».

«Θέλω να πω ότι είναι απίστευτο το επίπεδο με τους τερματοφύλακες. Τρεις πολύ καλοί τερματοφύλακες και ο ανταγωνισμός κάνει καλό στους ίδιους και στην ομάδα. Δεν έχω κανένα παράπονο από τη δουλειά. Καθημερινά δουλεύουν σαν ‘’ζώα’’ στις προπονήσεις για να διατηρούν αυτό το επίπεδο. Πρέπει να κάνουν υπομονή και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους στη συνέχεια».

«Μου αρέσει η ΠΑΕΕΚ, τρέχουν όλοι μαζί. Είναι καλό το παιχνίδι τους, ειδικά η αμυντική λειτουργία. Για να διασπάσουμε τις γραμμές πρέπει να κάνουμε αρκετή δουλειά».

«Είναι πολύ σημαντικό που γεμίζουν οι επιλογές μου. Με ικανοποιεί πολύ, είναι καλό για την ομάδα και μας δίνουν επιλογές. Είναι σημαντικό να επιστρέψουν όλοι. Είμαι χαρούμενος για το ρόστερ».

«Στην αρχή ήταν κάπως ανησυχητικό αλλά κάποιοι στα αποδυτήρια αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο, όπως και στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο ο πρώτος αρχηγός, ο Ιβάν, αλλά και ο Μίκελ και ο Εγγλέζου. Στις καλές και στις κακές στιγμές να βγάζουν τον σωστό χαρακτήρα οι παίκτες. Έχουμε βελτιωθεί αρκετά με τον χρόνο πάνω σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν παίκτες που αναλαμβάνουν την ευθύνη μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο».

«Χρειαζόμαστε την υποστήριξη του κόσμου. Αυτό που ζητώ είναι να έρθουν αύριο να μας στηρίξουν και να μην έρθουν με το σκεπτικό ότι θα κερδίσουμε 5-0. Να έρθουν και να μας στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές. Όταν υπάρχει ενότητα είμαστε πιο δυνατοί. Όσο πιο πολλοί έρχονται τόσο το καλύτερο για την ομάδα».

Ολόκληρη η διάσκεψη: