Ξεκάθαρος ο Καταλά! (Δηλώσεις)

Ο προπονητής μας Νταβίντ Καταλά μίλησε ενόψει του αγώνα της Δευτέρας κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ανυπομονούμε να αγωνιστούμε απέναντι στον κόσμο μας και θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη».

Για τα αγωνιστικά νέα: «Έχουμε κάποιους παίκτες που είναι αμφίβολοι, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό. Οι παίκτες αντιλαμβάνονται πως η ομάδα μεγαλώνει και όλοι θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί».

Για το εκτεταμένο ροτέισιον που έκανε στον αγώνα κυπέλλου με την Αλκή και το βάθος στο ρόστερ: «Το πρώτο που είπα στους παίκτες μου, είναι ότι τους έχω συγχαρεί για την προσπάθεια. Μου έδειξαν την ετοιμότητα τους, έδωσαν λύσεις και είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν ανά πάσα στιγμή. Όλοι πρέπει να είμαστε στο ίδιο καράβι, γιατί το ταξίδι είναι μακρύ. Με έκανε χαρούμενο η παρουσία τους και με έχουν βάλει σε αρκετές αμφιβολίες και είναι καλό αυτό».

Για το αν κάποιοι που αγωνίστηκαν στο κύπελλο, θα πάρουν φανέλα βασικού στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Μπορεί κάποιοι να αγωνιστούν. Όλοι αξίζουν να είναι στην ενδεκάδα και αυτό είναι το μήνυμα που πήρα από τους παίκτες. Όμως δεν μπορώ να επιλέξω περισσότερους από έντεκα παίκτες και κάποιοι αναγκαστικά θα αδικηθούν».

Για τη διαφορά του αγώνα με την Πάφο σε σύγκριση με την Ομόνοια: «Κόντρα στην Πάφο με την πίεση που μας άσκησε, αμυνθήκαμε περισσότερο. Δεν είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και υπήρχαν στιγμές που υποφέραμε. Υπάρχουν αγώνες που δεν μπορείς να έχεις εσύ την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα. Δεν σημαίνει ότι επειδή έγινε με την Ομόνοια, θα γινόταν το ίδιο και στα άλλα ματς. Είναι μία διαφορετική σεζόν με πολλές καλές ομάδες. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να αμυνόμαστε καλύτερα και να φτάνουμε στον στόχο μας».

Για το που θα πρέπει να βελτιωθεί η ΑΕΚ, για να είναι καλύτερη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Αυτό θέλουμε. Να έχουμε καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα αυτό στον αγώνα, αλλά αυτό θέλουμε».

Για την ετοιμότητα των Εσπινόσα και Μίγκελ: «Η προετοιμασία του Εσπινόσα πηγαίνει αρκετά καλά και πιθανόν να βρίσκεται στην αποστολή. Ο Μιγκέλ χρειάζεται ακόμη χρόνο και θα δούμε αν θα είναι στην αποστολή του αγώνα».

Για την ομοιογένεια της ομάδας: «Ελπίζω να συμβεί σύντομα. Σίγουρα είμαι χαρούμενος για τη νοοτροπία που έχουν ειδικά οι νέοι παίκτες. Κρατώ πως έχουν σωστή νοοτροπία».

Για την ώθηση που δίνει ο κόσμος της ΑΕΚ στην “Αρένα”: «Θέλουμε τον κόσμο μας δίπλα μας παντού, σε όλα τα παιχνίδια, όχι μόνο στην Αρένα. Δεν θα είναι εύκολο κανένα παιχνίδι. Στις δύσκολες στιγμές χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας να μας στηρίζει».

Για τους Άνχελ, Τιάγκο και Ρούμπεν: «Αυτοί οι παίκτες θα χρειαστούν ακόμη λίγο χρόνο. Σίγουρα δεν θα είναι έτοιμοι τώρα, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα».