Νέα στήλη/Ανάλυση Chief Scout: ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΡΕΝΟ…

Αγαπητοί συνοπαδοί σας χαιρετώ.

Του Chief Scout

Εγκαινιάζω και την δική μου στήλη που αφορά την ανάλυση του παιχνιδιού της ομάδας μας την εκάστοτε αγωνιστική ημέρα. Δυστυχώς, η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, δεν έφερε το θεμιτό αποτέλεσμα για την ομάδα μας με αποτέλεσμα να μείνουμε στο 1-1 με την Δόξα. Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό και σίγουρα δεν βοηθά στην ψυχολογία της ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Σημειώνω ότι ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με την Ομόνοια και πάλι στην έδρα μας όπου οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από την νίκη θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα έστω και σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος.

Σε σχέση με το παιχνίδι, ο Καταλά παρουσίασε την ομάδα με 4-1-3-2 με τους Ρούμπεν στο τέρμα, Φερνάντεζ-Κύπρο-Μιλίσεβιτς-Γκαρσία 4άδα στην άμυνα, τον Γκουστάβο Λέδες ως 6άρι και τους Μακρή-Μάμα-Ακοράν στην ευθεία μπροστά του. Ο Τρίσκο κινείτο ελεύθερος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ρομό.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα επικράτησε πλήρως του αντιπάλου και παρά το γεγονός ότι δεν έφτιαξε τις μεγάλες ευκαιρίες, σκόραρε 1 γκολ μετά από εξαιρετική ασιστ του πολύ καλού στο πρώτο ημίχρονο Ρομό και τρομερή κεφαλιά του αρχηγού μας Τρίσκο.

Στο 2ο ημίχρονο ο διακόπτης κατέβηκε άμεσα με την Δόξα να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με γκόλ του Σαντίκ μετά από κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας και τεράστιο λάθος του τερματοφύλακα μας. Από εκεί και πέρα δεν δημιουργούσαμε ιδιαίτερα και ο Καταλά προέβη στις 2 πρώτες του αλλαγές στο 67ο λεπτό περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ολατούντζι-Τρουγιόλς στην θέση των Μακρή-Χριστοφόρου ενώ στο 76ο λεπτό ο Αναστασίου πήρε την θέση του Μάμα. Τελευταία αλλαγή της ομάδας μας στο 79ο λεπτό ο Τάντη στην θέση του Φερνάντεζ και μοναδικό αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Ολατούντζι από τα 3 μέτρα μπροστά από την εστία όταν από την ασιστ του Τάντη έστειλε την μπάλα απελπιστικά έξω από τα δοκάρια του Σισκόφσκι.

Το παιχνίδι δεν άφησε καλή εικόνα στους οπαδούς της ομάδας και δυστυχώς φάνηκε ότι η ομάδα έχει πολλά κενά και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να παρουσιαστεί καλύτερη. Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες και ούτε αποτελεί δικαιολογία η κακή διαχείριση του αγώνα από τον πάγκο. Ο Καταλά δεν βοήθησε με τις αλλαγές του ούτε και επέμβηκε στην πορεία του παιχνιδιού με σωστές κινήσεις. Είναι γρήγορο φυσικά για να κριθεί αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί και ο ίδιος άμεσα.

Μια σύντομη ανάλυση των ποδοσφαιριστών και του προπονητή:

ΡΟΥΜΠΕΝ: Πολύ κακή εμφάνιση σε συνέχεια του φιλικού με τον Ολυμπιακό. Δεν δικαιολογεί το όνομα του και την εμπειρία που κουβαλά. Σημειώνω ένα στατιστικό ότι σε 114 παιχνίδια σε Λα Λίγκα,Σεγκούντα, 1η κατηγορία Βελγίου, Κύπρο και Γιουρόπα Λιγκ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 35 αγώνες δηλαδή ένα ποσοστό 30%. Ο μέσος όρος στην Κύπρο του ρεκόρ απαραβίαστης εστίας κάθε χρόνο είναι τα 15 γκολ σε 30 παιχνίδια από το οποίο δεν απέχει και πολύ ο τερματοφύλακας μας. Αυτό ίσως να λέει κάτι ίσως και να μην λέει τίποτα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ: Κακός, χωρίς καμία καλή επιθετική ενέργεια, άνευρος και χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο στο παιχνίδι πέραν της κόκκινης που κέρδισε σωστά από τον αντίπαλο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: Κακός με την μπάλα, κακή αντίδραση στο 1-1 και γενικά δεν ενέπνεε σιγουριά στις κινήσεις του. Πολύ πίσω σε απόδοση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΜΙΛΙΣΕΒΙΤΣ: Προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι από την άμυνα. Στο 1ο ημίχρονο ήταν θετικότατος. Στο 2ο ημίχρονο συμμετέχει ενεργά στο 1-1 με κακή τοποθέτηση. Στην συνέχεια απλά κράτησε την θέση του. Αγωνίζεται ως αριστερός κεντρικός αμυντικός και το αριστερό πόδι δεν το χρησιμοποιεί. Τροφή για σκέψη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΓΚΑΡΣΙΑ: Φαίνεται ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής, με ταχύτητα και καλή φυσική κατάσταση. Υπερτερεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Θα βοηθήσει πολύ στην συνέχεια. Στο παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΛΕΔΕΣ: Τυπική παρουσία με καλή πρώτη επαφή της μπάλας. Έτρεξε στο γήπεδο και δεν αδιαφόρησε καθόλου. Δεν είναι 6άρι όμως με την έννοια του όρου και αυτό φωνάζει από μακριά. Καλύτερος με την μπάλα στα πόδια παρά στην αναχαίτιση αντιπάλου. Έχει περιθώρια βελτίωσης και θα βοηθήσει στην συνέχεια.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΜΑΜΑΣ: Πολύ καλή παρουσία, τρεξίματα και πάντα μέσα στις επιθετικές ενέργειες της ομάδας. Φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσει ακόμα καλύτερα σαν 6άρι με βάση τα όσα έδειξε. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής με όλο το μέλλον μπροστά του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΑΚΡΗΣ: Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Μακρής. Μέτρια προς κακή εμφάνιση. Περιμένουμε πολύ περισσότερα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΑΚΟΡΑΝ: Ο καλύτερος όλων με διαφορά. Παρά τα 39 του χρόνια έτρεχε και προσπαθούσε να δημιουργήσει μέχρι το τέλος. Τεράστιος ποδοσφαιριστής και είναι τιμή μας που τον έχουμε στην ομάδα μας. Κουράστηκε αλλά έμεινε στο γήπεδο μέχρι τέλους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Σκόραρε μια γκολάρα και πάλι. Είναι ο αρχηγός μας και ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Δεν του πάει η θέση που αγωνίζεται και δεν είμαι σίγουρος ότι αξιοποιείται σωστά από την τεχνική ηγεσία. Δεν έκανε καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές αλλά σκόραρε το γκολ του ξανά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΡΟΜΟ: Εξαιρετικό πρώτο μέρος, κακό δεύτερο. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής, δυνατός και ιδιαίτερα μαχητικός. Θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Στο τέλος κουράστηκε πολύ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΟΛΑΤΟΥΝΤΖΙ: Έτρεξε, πάλεψε χωρίς όμως να επιστρέφει στην άμυνα να βοηθήσει. Έχασε την πιο μεγάλη μας ευκαιρία στον αγώνα. Χρειάζεται πολύ μεγάλη βελτίωση και δουλειά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΤΡΟΥΓΙΟΛ: Δεν βοήθησε καθόλου. Απρατήρητη η παρουσία του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Επίσης το ίδιο. Περίμενα περισσότερα από τον Αναστασίου γιατί έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΤΑΝΤΗ: Έγκλημα και τιμωρία να είναι αλλαγή του Φερνάντεζ αυτός ο ποδοσφαιριστής. Τίποτα άλλο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΚΑΤΑΛΑ: Πολύ αργή αντίδραση σε ένα παιχνίδι που δεν πήγαινε καθόλου καλά. Οι 2 πρώτες του κινήσεις έγιναν στο 67ο λεπτό με την είσοδο ακόμα ενός επιθετικού στο παιχνίδι όταν το πρόβλημα ήταν να πάει η μπάλα στους επιθετικούς και όχι να εκτελέσουν οι επιθετικοί. Αφησε τον Τρίσκο μακριά από την περιοχή για όλο το παιχνίδι χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Η 3η του αλλαγή δεν πρόσθεσε τίποτα στο γήπεδο ούτε άλλαξε κάτι ενώ η 4η του αλλαγή ήταν αναγκαστική και ήταν και η πιο σωστή παρά το ότι είμαι σίγουρος ότι δεν θα την έκανε αν δεν κτυπούσε ο Φερνάντεζ. Άφησε μία αλλαγή πίσω χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο όταν στον πάγκο υπήρχε ο Φαράζ και ήταν ξεκάθαρο ότι Ρομό-Ακοράν είχαν κουραστεί και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν.

Πολύ κακό κοουτσιάρισμα και κακή αρχή. Έχει χρόνο μπροστά του να δείξει τις ικανότητες του και ελπίζω να ανεβεί άμεσα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

Αφήστε μια απάντηση