Αφιέρωμα: Ο παικταράς Τιμ, το παιδί μάλαμα Ηλίας και ο παλιός!

Προ ημερών η ιστοσελίδα μας έκανε ένα γκάλοπ και ζήτησε την ψήφο σας για τον κορυφαίο αριστερό μπακ της ιστορίας μας.

Ακολουθεί ένα αφιέρωμα για τους Τιμ Ντε Κλερ, Χαραλάμπους και Νικόλα Γεωργίου που κατέλαβαν κατά σειρά τις πρώτες τρεις θέσεις.

Αναλυτικά το κείμενο του Αντρέα Καψή:

Τιμ Ντε Κλερ (81%, 274 ψήφους):

Ο Τιμ Ντε Κλερ γεννήθηκε στο Λέιντεν της Ολλανδίας στις 8 Νοεμβρίου του 1978. Έπειτα από μια λαμπρή πορεία στο Ολλανδικό πρωτάθλημα με τις φανέλες του Άγιαξ, της Φέγιενορντ και της ΑΖ Αλκμαάρ, ο Ζόρντι Κρόιφ έπεισε το καλοκαίρι του 2011 τον Τιμ να κατηφορήσει στο νησί μας για λογαριασμό της ΑΕΚ μας.

Η ομάδα μας τη συγκεκριμένη περίοδο, και έπειτα από την επιτυχία της πρόκρισης στους ομίλους του ΓιουρόπαΛιγκ, βίωνε μια άσχημη εξέλιξη όσον αφορά τη θέση του αριστερού αμυντικού. Ο βασικός και αναντικατάστατος τότε Ρενάτο Μαργκάσα άφηνε την ΑΕΚ μας για την Ομόνοια, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία στις τάξεις των οπαδών της ομάδας μας. Ο Τιμ Ντε Κλερ όμως φρόντισε να σβήσει το όνομα του Ρενάτο από τα πρώτα κιόλας λεπτά του με τη φανέλα της ομάδας μας.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά το παιχνίδι με την Μπλάντα Μπόλεσλαβ για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λίγκ όπου η ομάδα μας επικράτησε με 3-0. Τρίβαμε κυριολεκτικά τα μάτια μας. Ο Ντε Κλερ “έδερεν τους μόνος του”.

Γρήγορος, έξυπνος, με συνεισφορά τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ο Τιμ έδειχνε οτι ήταν ένα πραγματικό στολίδι για τα κυπριακά γήπεδα. Είναι φορές που λέμε: ” Τούτος ο παίκτης έννεν για την Κύπρο”. Τέτοιος ήταν ο Τιμ.

Αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας μας από το 2011 μέχρι το 2013 πραγματοποιώντας 41 συμμετοχές.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Ντε Κλερ κατέγραψε 17 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα κόντρα στην Μλάντα Μπόλεσλαβ, όπου ο Τιμ έκανε πραγματικά…όργια, κερδίζοντας το πέναλτι για το 1-0, δίνοντας την ασίστ στον Γκονζάλο Γκαρσία για το 2-0, και γράφοντας το τελικό 3-0.

Ηλίας Χαραλάμπους (13%, 45 ψήφους):

Ο Ηλίας Χαραλάμπους γεννήθηκε στις 25 Σεμπτεμβρίου του 1980 στο East London της Νοτίου Αφρικής.

Στην ομάδα μας αγωνίστηκε τη σεζόν 2011-2012 καταγράφοντας 16 συμμετοχές, και 2 γκολ, αλλά και από το 2014 μέχρι το 2017 καταγράφοντας 38 συμμετοχές.

Ο έμπειρος Κύπριος αριστερός αμυντικός ξεχώριζε σε κάθε αγώνα για το περίσσιο πάθος του και τα ασταμάτητα τρεξίματα του. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Ηλίας φρόντιζε να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης και φρόντιζε να μη το δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού έτρεχε σαν μικρό παιδί σε κάθε αγώνα. Το ήθος του και ο χαρακτήρας του μέσα και έξω από το γήπεδο μας έκανε να τον αγαπήσουμε και να τον αποκαλέσουμε δικαίως το παιδί…μάλαμα.

Ο Ηλίας έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δέθηκε με την ΑΕΚ μας και ότι σε κάθε παιχνίδι έπαιζε για τη φανέλα.

Το “αντίο” του Ηλία σαν ποδοσφαιριστής…

Το καλοκαίρι του 2017 ο Ηλίας αποφασίζει να “κρεμάσει” τα παπούτσια, και αναλαμβάνει θέση βοηθού προπονητή στην ομάδα μας μέχρι και το 2019, όπου συνεργάστηκε με τους Ιμανόλ Ιδιάκεθ και Άντονι Ιραόλα. Τον χειμώνα του 2019, έπειτα από την απομάκρυνση του Άντονι Ιραόλα από τον πάγκο της ομάδας μας, ο Ηλίας αναλαμβάνει ως πρώτος προπονητής, εξαργυρώνοντας έτσι την μεγάλη προσφορά του στην ομάδα μας. Ωστόσο, αυτό δεν κράτησε για πολύ, αφού η πορεία του Ηλία σαν πρώτος προπονητής της ομάδα μας διήρκησε μόλις 2,5 μήνες.

Μεγάλη προσφορά, σε ευχαριστούμε Ηλία!

Νικόλας Γεωργίου (2%, 8 ψήφους):

Πάμε τώρα και στον παλιό της παρέας. Ο Νικόλας Γεωργίου γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1976 στην Αμμόχωστο.

Στην ομάδα μας αγωνίστηκε από το 1996 μέχρι το 1998 καταγράφοντας 47 συμμετοχές, ενώ μάλιστα πέτυχε και 9 γκολ.

Ο Νικόλας ήταν γρήγορος, είχε πολύ καλές διεισδύσεις και μάλιστα το τέρμα το διέθετε στο παλμαρέ του.

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος παίκτης έκανε με άνεση όλη τη γραμμή, ήταν ένα τρεχαντήρι και η χαρά του εκάστοτε προπονητή.

Ο κόσμος της ομάδας μας αγάπησε τον Γεωργίου, ο ίδιος έδινε πάντα το 100% και αυτό τον έκανε να ξεχωρίζει σε συνδυασμό με την ποιότητά του.

Από το 1998 μέχρι το 2008 αγωνίστηκε στην Ομόνοια, με την ΑΕΚ μας να καρπώνεται ένα σημαντικό για την εποχή ποσό, όπου σε 229 ματς σκόραρε 13 φορές.

Τέλος, ο Γεωργίου πραγματοποίησε συνολικά 20 εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου και σκόραρε 1 γκολ.

Αυτά φίλες και φίλοι για τους πρώτους τρεις σύμφωνα με τις επιλογές σας και σύντομα θα ακολουθήσει ξεχωριστό γκάλοπ για άλλη θέση.

Αφήστε μια απάντηση