Αφιέρωμα για τους τρεις καλύτερους δεξιούς μπακ της ιστορίας μας! (vids)

Προ ημερών η ιστοσελίδα μας έκανε ένα γκάλοπ και ζήτησε την ψήφο σας για τον κορυφαίο δεξιό μπακ της ιστορίας μας.

Ακολουθεί ένα αφιέρωμα για τους Θεοδότου, Ορτίθ και Ιγκόρ που κατέλαβαν κατά σειρά τις πρώτες τρεις θέσεις.

Αναλυτικά:

Γιώργος Θεοδότου (43%, 205 votes)

Ο Γιώργος Θεοδότου γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1974. Έπαιξε στην ΕΠΑ αρχικά από το 1990, παιδί γέννημα-θρέμα της πόλης μας, και το 1994 αποτέλεσε ένα από τους πρώτους παίκτες της ΑΕΚ μας μετά την ένωση. Στη συνέχεια έπαιξε στην Ομόνοια (το 2001 πήγε) και στην Ανόρθωση.

Κατέγραψε συνολικά 51 συμμετοχές με την ΕΠΑ και 168 με την ΑΕΚ, ενώ μάλιστα με τα κιτρινοπράσινα σκόραρε και 19 τέρματα. Ο Θεοδότου έζησε τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας με τη σειρά του ορισμένους τοπ παίκτες.

Ποδοσφαιριστής με φοβερές επελάσεις, αυτοπεποίθηση και ποδοσφαιρικό θράσος εντός των τεσσάρων γραμμών, πάντα έδινε το 100% και τιμούσε τη φανέλα που φορούσε. Ο κόσμος δίκαια τον αγάπησε και ακόμη τον έχει σε εκτίμηση για όσα έκανε. Πιστός τόσο στα επιθετικά όσο και στα αμυντικά του καθήκοντα και η επιλογή του ως κορυφαίο δεξί μπακ της ΑΕΚ μας μόνο τυχαία δεν είναι.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε γκολ του Θεοδότου από όλη του την καριέρα σε ΑΕΚ και Ομόνοια:

Χουάνμα Ορτίθ (36%, 174 votes)

Ο Ορτίθ είναι γεννημένος στις 3 Μαρτίου του 1982 στο Guardamar, ένα δήμο της επαρχίας του Αλικάντε στη Νότια Βαλένθια.

Η καριέρα του ξεκινά το 2001 στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό από μόνο του λέει πολλά και εκεί έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε άλλες ομάδες της πατρίδας του, έμεινε για 4 χρόνια στην Αλμερία (2007-2011) και μετά πήγε στη Σκωτία για λογαριασμό της Rangers.

Το 2012 επέστρεψε στην Ιβηρική Χερσόνησο και την 1η Σεμπτεβρίου του 2014 ο Τσάβι Ρόκα καλεί τον Ισπανό ακραίο μπακ, ο οποίος τότε ανήκε στην Γρανάδα, και τον πείθει να τον ακολουθήσει στο νησί μας μαζί με τη φουρνιά των Ισπανών που εντάχθηκαν στο ρόστερ μας εκείνη τη σεζόν.

Γνωστός γα τις σέντρες φαρμάκι και τα ταχύτατα ανεβάσματα του στην αντίπαλη περιοχή, ο Ισπανός κατάφερε να αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδας μας και να γίνει ιδαίτερα αγαπητός προς του οπαδούς μας.

Με την ΑΕΚ μας ο Ορτίθ κατέγραψε 8478 λεπτά συμμετοχής μετρώντας 99 συμμετοχές και 1 γκολ και ο κύκλος του στην ΑΕΚ μας έκλεισε το 2017.

Ακολουθεί βίντεο με στιγμές του Ορτίθ στην ΑΕΚ μας:

Ιγκόρ Σίλβα (18%, 84 votes)

Το καλοκαίρι του 2018 η ομάδα μας έφερε στο νησί τον Ιγκόρ Σίλβα (21/8/1996). Ο Βραζιλιάνος αποτέλεσε τον βασικό δεξιό μπακ του ρόστερ την σεζόν 2018-2019 καταγράφοντας 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ μας μπαίνει στους ομίλος του Γιουρόπα Λιγκ, κατακτά το Σούπερ Καπ και παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο με τον Ιραόλα στον πάγκο. Ο Βραζιλιάνος ήρθε με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και έτσι μετά το τέλος της χρονιάς αποχώρησε.

Ο Ιγκόρ είχε αρκετά ανεβάσματα, ήταν γρήγορος και παράλληλα έπαιζε καλή άμυνα με έγκαιρες επιστροφές. Χωρίς δεύτερη σκέψη μπορεί να ειπωθεί ότι έδωσε ένα άλλο αέρα στη δεξιά πλευρά της ομάδας μας.

Πέτυχε ένα γκολ σε 32 ματς και πρόκειται για παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ για τα μπαράζ του πρωταθλήματος μέσα στην ΑΡΕΝΑ.

Δείτε στο 2:03 του πιο κάτω video το τέρμα:

Αυτά φίλες και φίλοι για τους πρώτους τρεις σύμφωνα με τις επιλογές σας και σύντομα θα ακολουθήσει ξεχωριστό γκάλοπ για άλλη θέση.

Αφήστε μια απάντηση