Πρώην παίκτης μας… είναι πλέον σχεδιαστής χειροποίητων κοσμημάτων! (vid)

Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα της ιστοσελίδας sputniknews.gr ασχολείται με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ μας Ηλία Μιχαλόπουλο.

Ο Ελλαδίτης άσος φόρεσε τον τιμημένο Κίμωνα στο στήθος για μια σεζόν (2013-2014) και πλέον σχεδιαστής χειροποίητων κοσμημάτων με μεγάλη επιτυχία.

Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο:

”Ο Ηλίας Μιχαλόπουλος έχει αγωνιστεί στη Super League, έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας και τώρα είναι σχεδιαστής χειροποίητων κοσμημάτων με μεγάλη επιτυχία.

Τα διαμάντια μπορεί να είναι παντοτινά, αλλά η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή έχει ημερομηνία λήξης. Έτσι, περίπου σκέφτηκε και ο παλαίμαχος, πλέον, άσος της Super League, ο Ηλίας Μιχαλόπουλος και έγινε σχεδιαστής χειροποίητων κοσμημάτων.

«Η αλήθεια είναι πως όταν παίζεις ποδόσφαιρο δεν έχεις στο μυαλό σου πως ένας παίκτης έχει “ημερομηνία λήξης” και έτσι δεν κάνεις τις σωστές κινήσεις, τόσο με τα λεφτά, όσο και με το τι θα ασχοληθείς στο μέλλον αφού σταματήσεις τη μπάλα. Συνήθως, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν αυτό το πρόβλημα, το μεταβατικό στάδιο όταν σταματήσουν, μέχρι να βρουν τι θα κάνουν δυσκολεύονται πολύ. Έχουν μεγάλο θέμα» λέει στο Sputnik.

Ο Ηλίας Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1985 και μεγαλώνοντας στην Πετρούπολη είχε ένα πάθος για την μπάλα. Γράφτηκε στις Ακαδημίες του Ατρόμητου Περιστερίου και από μικρός έδειχνε τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες με το αριστερό του πόδι.

Το 2004 πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έπαιζε τότε στη Γ΄ Εθνική και ανέβηκε μαζί του μέχρι την Super League, όπου τη σεζόν 2009-10 είχε 17 συμμετοχές. Όμως, τον Ιανουάριο του 2007 θα θυμάται για πάντα πως απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο Ελλάδας.’

«Η καλύτερη ποδοσφαιρική μου στιγμή ήταν όταν πήγαμε στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας τον Ολυμπιακό και η χειρότερη όταν πέσαμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα κατηγορία. Από την Α΄ Εθνική πήγαμε στη Β΄. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” θα ήθελα να το ξανά παίξω» αναφέρει.

O «Λιάκος», όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, επέστρεψε ξανά για να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα του Πανθρακικού και στη συνέχεια πήρε το δρόμο του εξωτερικού, όπου πήρε μεταγραφή για την Κύπρο και την ΑΕΚ Λάρνακας (2013-14). Μετά την Κύπρο ήρθε η επιστροφή του στην Ελλάδα όπου αγωνίστηκε στην Καλλιθέα και έπαιξε στη Β΄ Εθνική για δύο χρόνια.”Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα κοσμήματα, όταν ακόμα έπαιζα ποδόσφαιρο στην ομάδα της Καλλιθέας (2014-15) και ήταν κάτι που συνέβη πολύ τυχαία. Από την πρώτη στιγμή μου άρεσε πάρα πολύ και παράλληλα με το ποδόσφαιρο, πήγα γράφτηκα σε μια σχολή. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοσμήματα κυρίως για οικονομικούς λόγους, επειδή τα τελευταία χρόνια στις ομάδες που αγωνιζόμουν είχαν οικονομικό πρόβλημα. Οπότε το κόσμημα ήταν κάτι που με έδινε ένα έξτρα μεροκάματο και αποφάσισα μετέπειτα να ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτό” επισημαίνει.

Από την Καλλιθέα έφτασε να παίζει στην Κηφισιά, τον Ηλυσιακό, τον Άγιο Ιερόθεο και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο Αιγάλεω σε ηλικία 33 ετών.”Όταν αποσύρθηκα από το ποδόσφαιρο, είχα ήδη φτιάξει το εργαστήριο και σιγά – σιγά όλο αυτό επεκτάθηκε. Ήρθε το μαγαζί στα Κουφονήσια, μετά το μαγαζί στην Τήνο και τον τελευταίο καιρό ανοίξαμε στο Σύνταγμα”

Έχοντας φάει σχεδόν όλη του τη ζωή μέσα στα γήπεδα, δεν κρύβει το πάθος και την τρέλα του για τη “στρογγυλή Θεά”.«Η μπάλα είναι τρέλα, αλλά και το κόσμημα είναι δημιουργικό επάγγελμα μου αρέσει εξίσου πολύ. Δεν βλέπουν εμένα όταν αγοράζουν κοσμήματα, αλλά τα κοσμήματα μας είναι φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες χρησιμοποιώντας ασήμι 925, ορείχαλκο, ημιπολύτιμους λίθους και πολύτιμους λίθους που επιλέγονται προσεκτικά όχι μόνο για την ομορφιά τους αλλά και για τις χαμηλές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον» τονίζει ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν σχεδιαστής χειροποίητων κοσμημάτων της Elegant Handmade”.

Αφήστε μια απάντηση