Συγκινεί ο Φλοριάν Τολεμές μιλώντας στο aekskala.net: «Ήταν πολύ οδυνηρό!»

Φλοριάν Τολεμές κυρίες και κύριοι. Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις.

Μέσα σε 4,5 χρόνια μας έκανε να τον αγαπήσουμε για το πάθος, τη δύναμη και την ευκολία με την οποία είχε το γκολ. Ένας άνθρωπος που δέθηκε με την ΑΕΚ μας, και πραγματικά όσοι τον ξέρουν έχουν να πουν τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του.

Η ιστοσελίδα μας μετά την επίσημη ανακοίνωση που ενημέρωνε ότι ο Γάλλος δεν θα συνεχίσει στην ομάδα μας επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος με μεγάλη χαρά και ευγένεια απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις.

Σε ευχαριστούμε για όλα παικταρά!

Ακολουθεί η συνέντευξη του Φλοριάν Τολεμές στο aekskala.net:

  • Γεια σου Φλοριάν και σε ευχαριστούμε για όλα. Ποια τα πρώτα σου συναισθήματα μετά το τέλος της καριέρας σου στην ΑΕΚ μας;

«Γεια σας. Ήταν πολύ οδυνηρό να σκεφτώ ότι θα αφήσω αυτό το κλαμπ, τους συμπαίκτες μου. Με κάποιους είμαστε μαζί εδώ και 4,5 χρόνια και είμαστε φίλοι. Επίσης αφήνω πίσω μου όλες αυτές τις φανταστικές στιγμές».

  • Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν να πεις το ”ναι” στην ΑΕΚ μας πριν 4,5 χρόνια;

«Ήταν μια παράξενη κατάσταση στο Βέλγιο, δεν πίστευαν σε εμένα. Ο Τσάβι πήρε τηλέφωνο τον ατζέντη μου και ήταν για εμένα μια πιθανότητα να έρθω και να παίξω στην Ευρώπη».

  • Ήθελες να συνεχίσεις και τη νέα χρονιά; Τι σου είπε ο Ρόκα για αυτή την κατάσταση, εννοούμε πως σου ανακοίνωσε την απόφασή του;

«Φυσικά και ήθελα! Πάλευα στο γήπεδο για αυτό τον σύλλογο σε κάθε παιχνίδι, ένιωθα και δικά μου αυτά τα χρώματα. Όμως η ομάδα θέλει αλλαγές και εγώ είμαι μέρος των αλλαγών αυτών. Ήταν πολύ δύσκολες μέρες, ήταν δύσκολο να το αποδεχθώ. Γιατί κάποιος μπορεί να πει ότι δεν είμαι ο ίδιος σε σχέση με το όταν ήρθα, αλλά στους πρώτους 6 μήνες μου έπαιξα 13 ματς (11 βασικός) και σκόραρα 4 γκολ. Ενώ φέτος έπαιξα 12 ματς (11 βασικός) και πέτυχα 5 γκολ. Άρα οι αριθμοί δεν είναι τόσο κακοί».

  • Τι θα θυμάσαι για πάντα από την ΑΕΚ;

«Θα θυμάμαι φυσικά το κύπελλο. Εκείνη την εξαιρετική χρονιά. Το καλύτερο μου ρεκόρ στο σκοράρισμα, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όλους τους συμπαίκτες μου και τα άτομα που δουλεύουν για την ΑΕΚ. Επίσης τον Χριστόφορο Πετρουή που κάνει φοβερή δουλειά και βοηθά όλους τους παίκτες».

  • Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες στην ΑΕΚ μας;

«Είναι πολλοί. Ήμασταν ένα για πολλά χρόνια. Φανταστικοί παίκτες και άτομα».

  • Πιστεύεις ότι ο Ρόκα θα βοηθήσει την ομάδα μας να επανέλθει;

«Είμαι σίγουρος. Αλλά θα πρέπει να του δοθεί χρόνος. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα κτιστεί ξανά, μπορεί ο πρώτος χρόνος του στην 2η θητεία να μην είναι τέλειος αλλά είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να επανέλθει η ομάδα μαζί του».

  • Πες μας λίγα λόγια και για το τατουάζ σου, αφού χάραξες πάνω σου τον Κίμωνα και την ημερομηνία του τελικού κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα.

«Για εμένα είναι ο μοναδικός τίτλος που κερδίζω σε μια ομάδα. Ήταν μια εξαιρετική σεζόν και ένας εξαιρετικός τελικός. Και με γκολ μάλιστα για εμένα. Δεν μπορώ να ξεχάσω πως ο Κίμωνας ήταν πολεμιστής!».

  • Ισχύει ότι στον τελικό έπαιξες τραυματίας έτσι;

«Είχα επανέλθει τον τελευταίο μήνα και προσπάθησα να παίξω για να βοηθήσω την ΑΕΚ. Είχα τον τραυματισμό στο πόδι αλλά όταν παίζεις σε ένα τελικό ξεχνάς τα πάντα. Θέλεις απλά να βοηθήσεις την ομάδα».

  • Και τέλος Φλοριάν ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ μας.

«Σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα που έλαβα από εσάς τις τελευταίες μέρες. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη που ένιωσα τα τελευταία χρόνια. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ ΑΕΚ!».

Αφήστε μια απάντηση