Ανατροπή… ελπίδας για την ομάδα μας!

Η ομάδα μας κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Ανόρθωση μέσα στην ΑΡΕΝΑ για την 5η αγωνιστική της Β’ φάσης. Σκόρερ οι Τάντι και Τρισκόφσκι για την ΑΕΚ μας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ αφού ο αντίπαλος κάνοντας τις 3 πάσες έπιασε την άμυνα μας στον ύπνο, ο Οκριασβίλι πλάσαρε από το ύψος της περιοχής και ο Μολ απλά παρακολουθούσε τη μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα.

Αυτό το αρχικό σοκ προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε με κυκλοφορία της μπάλας, αλλά η Ανόρθωση ήταν καλά κλεισμένη πίσω και μας έβαζε δύσκολα στη δημιουργία φάσεων. Πότε από δεξιά, πότε από αριστερά ανεβάζαμε παίκτες όμως χωρίς αντίκρισμα.

Στο 25’ ο ρεφ δεν απέβαλε τον Μαργκάσα με 2η κίτρινη, σε μια φάση όπου είχαμε παρατεταμένο τράβηγμα πάνω στον Σπόλιαριτς.

Τα λεπτά περνούσαν, το 0-1 παρέμενε και στο 35’ ήρθε ο Μολ με μια εντυπωσιακή επέμβαση να πει όχι στον Οκριασβίλι και στο μακρινό του σουτ.

Η πιο μεγάλη μας φάση ήρθε γύρω στο 40’ όταν ο αρχηγός απέναντι από τον Λόρια δεν πρόλαβε για λίγο να πλασάρει, αφού τον πρόλαβε ο Αρτυματάς.

Το σφύριγμα της ανάπαυλας μας βρήκε πίσω στο σκορ, ενώ είχαμε μια ανούσια κατοχή μιας και δεν φτιάξαμε αρκετές φάσεις και μοιραία μετά από τα πρώτα 45’ μείναμε στο μηδέν. Συνοπτικά αυτή ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, με την ΑΕΚ μας στην περισσότερη διάρκειά του να έχει την εδαφική υπεροχή αλλά δυστυχώς χωρίς να έρθει κάποιο τέρμα.

Επίσης ο αντίπαλος στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ επικίνδυνος, και αυτό το μαρτυρά το γεγονός ότι έφτιαξε έξι τελικές προσπάθειες ενώ μας έδωσε χώρο.

Η επανάληψη άρχισε με διπλή αλλαγή από τον κόουτς Αυγουστή που έριξε στο παιχνίδι τους Φερνάντεζ και Τολεμές, ενώ στα αποδυτήρια έμειναν οι Ιωάννου και Σπιρόφσκι. Σε εκείνο το σημείο το σύστημα μας έγινε 4-4-2.

Στην πορεία πιέζαμε περισσότερο, από το 55′ και μετά βελτιωθήκαμε ενώ βοήθησε αρκετά και η είσοδος του Νάντο που έδωσε πνοή στα άκρα μας.

Ο Τάντι ήρθε να ισοφαρίσει σε φάση διαρκείας στο 60′, αφού με το πρώτο του γκολ με τον Κίμωνα στο στήθος έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή.

Δεν σταματήσαμε εκεί, προσπαθήσαμε να πατήσουμε πάνω στην καλή ψυχολογία και έτσι η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 75′ με δράστη τον αρχηγό Τρισκόφσκι να εκμεταλλεύεται την ατομική ενέργεια του Νάντο.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, η αλλαγή του Μόισοφ έδωσε ύψος στην άμυνά μας και ανασταλτικά βγάλαμε σταθερό πρόσωπο σε συνδυασμό με τις αποκρούσεις και τις σωστές εξόδους του Μολ κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να παραμείνει το 2-1.

Έτσι το τριπλό σφύριγμα του Κυριάκου Χριστοδούλου μας έδωσε το τρίποντο και μειώσαμε στο -6 τη διαφορά από την 4η θέση και την Ανόρθωση.

Πάμε ΑΕΚ, προχωράμε και βλέπουμε το επόμενο ματς με την ΑΕΛ στην ΑΡΕΝΑ μας. Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την αντίδραση και να βελτιώσουμε τα αρνητικά στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση