Σελλάς στο AEKSKALA για όλους και για όλα: «Γνωρίζουν σε ποια ομάδα…»

Τρομερή χρονιά διανύει η καλαθοσφαιρική μας ΑΕΚ με αποκορύφωμα μέχρι στιγμής την κατάκτηση κυπέλλου, ενώ από αύριο ξεκινάει η προσπάθεια των Play Offs με μοναδικό στόχο την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος και μετέπειτα την κατάκτηση του τίτλου και του πολυπόθητου double.

Μετά από αυτή την επιτυχία αλλά και με αφορμή την πρεμιέρα των Play Offs η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του καλαθοσφαιρικού μας τμήματος, Βασίλη Σελλά, ο οποίος μας έδωσε μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων μας μίλησε για τα συναισθήματα του μετά την κόρνα λήξης των δύο παιχνιδιών του Κυπέλλου, για την μεγάλη συμβολή των Κυπρίων, για τις δυνατότητες της ΕΝΠ στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, αν έχει κάποια προτίμηση για τον αντίπαλο μας στο τελικό εάν με το καλό περάσουμε, ενώ δεν μπορούσε να μη στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ μας.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στον Κωνσταντίνο Κούλα:

  • Πρόεδρε κατ’ αρχάς συγχαρητήρια και πάλι για το κύπελλο. Το πρώτο σας από την θέση του Προέδρου! Εξαιρετική εμφάνιση από όλους, που πιστεύετε ότι κρίθηκε ο τελικός;

“Ευχαριστώ όμως τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στους αθλητές και στους προπονητές. Το πίστεψαν, ακολούθησαν το πλάνο των προπονητών κατά γράμμα και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Κωνσταντίνο, για μένα δεν λέει κάτι ότι ήταν το πρώτο από την θέση του Προέδρου. Για μένα ήταν το 3ο Κύπελλο της ΑΕΚ και συνολικά ο 11ος τίτλος μας. Το ότι εκτελώ χρέη Προέδρου μετά την αποχώρηση του Ανδρέα δεν σημαίνει κάτι. Μπορεί κάποια καθήκοντα μου κάπως να έχουν διαφοροποιηθεί όμως ή όλη φιλοσοφία και η λειτουργία της ομάδας η οποία χτίστηκε επί προεδρίας Ανδρέα Λευκαρίτη παραμένει η ίδια. Εξάλλου  μια πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις. Ο τελικός πιστεύω πρωτίστως ότι κρίθηκε στην πνευματική ετοιμότητα που είχε η ομάδα και δευτερεύοντος στην τακτική που όρισαν οι προπονητές μας και ακολουθήθηκε πιστά από τους καλαθοσφαιριστές μας”.

  • Όλοι οι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές, με τον δικό τους τρόπο τα έδωσαν όλα εντός του παρκέ. Αν και στα προηγούμενα παιχνίδια πριν το Final 4 ήταν λίγο ντεφορμέ, το πάθος και η αγάπη για τον σύλλογο αυτό, μίλησε και με το παραπάνω. Ένα σχόλιο για αυτό.

“Όπως έχω ξανά αναφέρει στο παρελθόν η ομάδα μας απαρτίζετε από καταξιωμένους και έμπειρους παίκτες σε συνδυασμό με νεαρούς ταλαντούχους. Γνωρίζουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και φροντίζουν  η ταυτότητα της ομάδας να παραμένει η ίδια. Η αγάπη τους για τον σύλλογο είναι δεδομένη. Όσο αφορά το σχόλιο σου για την απόδοση τους αυτό που έχω να σου πω είναι το εξής. Κανένας επαγγελματίας παίκτης δεν μπορεί στην διάρκεια μιας σεζόν να έχει μόνο καλές εμφανίσεις. Θα υπάρξουν μέτριες εμφανίσεις, θα υπάρξουν και κακές.  Η ουσία είναι καθημερινώς να προσπαθείς να βελτιώνεσαι, να διορθώσεις  τα όποια λάθη σου και να είσαι έτοιμος την ώρα που πρέπει. Πράγμα το οποίο τα παιδιά το κατάφεραν και τους αξίζουν συγχαρητήρια”.

  • Σωτήρης Μανωλόπουλος. Η τελευταία μας χρονικά μεταγραφή. Εξαιρετική εμφάνιση την κατάλληλη στιγμή. Ήρθε για να βοηθήσει και το πέτυχε αμέσως. Πως βλέπετε τον καλαθοσφαιριστή αυτό; Μπήκε στα βαθιά από την αρχή και έφερε την αποστολή εις πέρας.

“Όταν εμφανίστηκε η  περίπτωση του Σωτήρη στην ομάδα δεν τίθετο θέμα όσο αφορά τις μπασκετικές του ικανότητες. Πρόκειται για ένα παίχτη  με μεγάλη εμπειρία και προϋπηρεσία στην  Α1 και στο εξωτερικό. Αυτό που μας προβλημάτιζε ήταν η αγωνιστική απραξία που είχε και πόσο καιρό θα του έπαιρνε να βρει ρυθμό. Ο Σωτήρης δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει πολύ σκληρά για να φτάσει στο επίπεδο που ήταν πριν την πανδημία. Η παρουσία του στην ομάδα είναι πολύ σημαντική για διάφορους λόγους.Γενικά είναι ένα πολύ καλό παιδί, χαμηλών τόνων, υπόδειγμα αθλητή και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ”.

  • Τι να πούμε άλλο για τους τρεις ξένους μας! Εκπληκτικές επιλογές, εκπληκτικές εμφανίσεις και αυτό μέρα με την μέρα φαίνεται! Έδεσαν από την πρώτη στιγμή με όλους. Που οφείλεται αυτή η δεμένη ομάδα;

“Όσο αφορά το δέσιμο μιας ομάδας αυτό οφείλετε σε όλα τα μέλη της, από τον φροντιστή τον γυμναστή μέχρι τον Πρόεδρο. Υπάρχει χημεία και σεβασμός εντός και εκτός του παρκέ. Σχετικά με τους Αμερικανούς της ομάδας αυτό που έχω να πω είναι ότι έχουμε την τύχη να έχουμε παίχτες οι οποίοι εκτός από το ταλέντο που διαθέτουν είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες στοιχείο πολύ σημαντικό σε μια ομάδα. Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι αυτά τα παιδιά βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους σε μια ξένη χώρα και εν καιρώ lockdown η μόνη τους ασχολία ήταν να έρχονται στο γήπεδο για προπόνηση και μετά απευθείας σπίτι. Χρειάζονται μεγάλα ψυχικά αποθέματα να είσαι συγκεντρωμένος στην δουλειά σου όταν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου. Για αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων”.   

  • Δεν μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε και το δικό σας σχόλιο για το τεχνικό τιμ της ομάδας μας Νικόλα Παπαδόπουλο και Στέλιο Γρηγορίου οι οποίοι έστησαν άριστα την ομάδα μας σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής με αποκορύφωμα φυσικά τον τελικό κόντρα στον Κεραυνό.

“Ο Νικόλας και ο Στέλιος είναι οι άγρυπνοι ήρωες της ομάδας. Η εκτίμηση μου προς το πρόσωπο τους είναι δεδομένη και το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Καθόλη την διάρκεια της χρονιάς, όχι μόνο τώρα, ξοδεύουν αμέτρητες ώρες για να προετοιμάσουν κατάλληλα την ομάδα και τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν”.

  • Τον ζήσατε έντονα το ημιτελικό και τον τελικό. Με την κόρνα της λήξης των δύο παιχνιδιών, ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήματα; Πήγαμε ως αουτσάιντερ όπως μας είπατε σε προηγούμενες δηλώσεις και βγήκαμε με την αξία μας ως νικητές και Κυπελλούχοι!

“Όταν συμμετέχεις σε ένα Final 4 απέχεις 2 νίκες από το τρόπαιο. Είναι παιχνίδια δίχως αύριο και γενικά ο θεσμός των εκπλήξεων. Σίγουρα υπάρχει άγχος και ανυπομονησία αλλά δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα όταν κατακτάς ένα τίτλο. Θεωρώ ότι ήμασταν το φαβορί στον ημιτελικό και ήταν επόμενο να προκριθούμε στον τελικό, παρόλο που ο Απόλλωνας ήταν πολύ ανταγωνιστικός έως και το 3ο δεκάλεπτο. Όσο αφορά τον τελικό ήμασταν το αουτσάιντερ απέναντι σε μια ομάδα η οποία κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία στους ομίλους του Champions League και  μια ομάδα με τουλάχιστον  διπλάσιο προϋπολογισμό από τον δικό μας. Όμως όλα αυτά στα χαρτιά, γιατί στο γήπεδο η απόδοση της ομάδας μας, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από τον αντίπαλο”.

  • Ημιτελικά με Παραλίμνι από αύριο! Τι περισσότερο να περιμένουμε από την ομάδα μας; Ποιο είναι το δυνατό σημείο της ΕΝΠ και που πιστεύετε πως θα κριθούν τα τρία παιχνίδια; 

“Αντιμετωπίζουμε την ΕΝΠ η οποία τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής περιόδου. Μια ομάδα η οποία στηρίζεται πολύ στους Αμερικανούς παίχτες της όσο αφορά το σκοράρισμα αλλά ταυτόχρονα στην μαχητικότητα των Κυπρίων καλαθοσφαιριστών της. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ώσπου να συμπληρώσουμε 3 νίκες που χρειάζονται για να περάσουμε στους τελικούς”.

  • Κεραυνός – ΑΠΟΈΛ το δεύτερο ζευγάρι του ημιτελικού των Play Offs. Μια καλή ΑΕΚ δεν φοβάται τίποτα, αλλά θα ρισκάρω και θα ρωτήσω εάν έχετε κάποια προτίμηση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο και πιο κατά την γνώμη σας είναι το φαβορί.

“Σίγουρα φαβορί αυτού του ζευγαριού είναι ο Κεραυνός λόγω της γενικής εικόνας του μέσα στην κανονική περίοδο, λόγω προϋπολογισμού και λόγω πλεονεκτήματος έδρας. Από την άλλη όμως βλέπουμε τον ΑΠΟΕΛ την τελευταία περίοδο να εκπέμπει μια άλλη δυναμική και να παρουσιάζει ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο. Προτίμηση δεν υπάρχει, όποια ομάδα περάσει στους τελικούς θα σημαίνει ότι το αξίζει”.

  • Με το πέρας του κυπέλλου οι οπαδοί μας σας ετοίμασαν πανηγυρισμούς, έξω από το Κίτιον. Κάτω από αντίξοες συνθήκες το έπραξαν και επιτυχημένα θα έλεγα. Πως το ζήσατε αυτό; Πόσο περήφανος νιώσατε για αυτό το θέαμα. Ένα μήνυμα προς τους φιλάθλους μας για την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος!

“Εν καιρώ πανδημίας να βλέπεις αρκετούς φιλάθλους μας να αψηφούν τα μέτρα, για να έρθουν στο γήπεδο να ευχαριστήσουν την ομάδα για την κατάκτηση του Κυπέλλου, σίγουρα μας χαροποιεί και μας δίνει δύναμη και ώθηση εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Είναι η  μεγαλύτερη ευχαρίστηση να βλέπεις τον απλό κόσμο να νιώθει περήφανος για την ομάδα του. Όμως εδώ πρέπει να αναφέρω ότι η αγάπη η πίστη και η στήριξη του κόσμου δεν πρέπει να υπάρχει μόνο στις καλές στιγμές αλλά και στις κακές. Δεν πρέπει με την πρώτη στραβή να τα μηδενίζουμε όλα. Γιατί μέσα από τις κακές στιγμές, ατυχίες, λάθος επιλογές διαμορφώνεται ο χαρακτήρας μιας ομάδας και είναι εκεί που η ομάδα μας χρειάζεται παραπάνω από ποτέ”.

Αφήστε μια απάντηση