Καταλά: «Ο Ρόκα ξέρει, είναι λίγο άδικο…»

Ο Νταβίντ Καταλά παραχώρησε δηλώσεις στο Sportime και στον συνάδελφο Γιώργο Λεωνίδου.

Ο Ισπανός παικταράς πήρε θέση για το ότι ο Ρόκα γύρισε στην ομάδα μας, ενώ ρωτήθηκε και για το γεγονός πως οι Αυγουστή και Τσάβι θα συνεργαστούν.

Δείτε αυτούσιο το άρθρο:

”Ο Τσάβι Ρόκα επέστρεψε στην ΑΕΚ και η είδηση αυτή έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της ομάδας της Λάρνακας.

Ήταν κάτι που δεν περίμεναν οι περισσότεροι, όμως η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη κάτω από άκρα μυστικότητα κινήθηκε και συμφώνησε με τον Ισπανό για να έρθει στο νησί μας αναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Το SPORTIME μετά την εξέλιξη αυτή, επικοινώνησε με τον πρώην αρχηγό της ΑΕΚ Νταβίντ Καταλά και συζήτησε μαζί του την επιστροφή του 47χρονου.

Γνωρίζει καλά τον Ρόκα, γνωρίζει καλά το έργο του και είναι από τους πιο κατάλληλους ανθρώπους για να μας δώσει τη δική του άποψη.

Ακολουθεί ο διάλογος που είχαμε με τον Καταλά:

  • Νταβίντ καλησπέρα. Πως είδες εσύ την επιστροφή Ρόκα στην ΑΕΚ;

«Η επιστροφή του Τσάβι ήταν το πιο έξυπνο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ. Πρέπει να αποκτήσουμε ξανά τη σταθερότητα και τη φιλοσοφία που είχαμε στο παρελθόν. Ο Ρόκα ξέρει τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα, ξέρει το Κυπριακό πρωτάθλημα ενώ γνωρίζει και τη νοοτροπία των ανθρώπων εκεί. Επίσης έχει εξαιρετική εμπειρία και είμαι χαρούμενος για την ΑΕΚ».

  • Τι πιστεύεις για τη συνεργασία Αυγουστή-Ρόκα;

«Θεωρώ πως θα έχουν μια καλή συνεργασία οι δύο τους γιατί και οι δύο έχουν νοοτροπία νικητή και θα κάνουν καλή δουλειά μαζί».

  • Τι πιστεύεις ότι άλλαξε μετά τη φυγή του Τσάβι Ρόκα;

«Είναι λίγο άδικο αυτό γιατί μετά τον Τσάβι ας μη ξεχνάμε πως μαζί με τον Μουρίγιο και τον Ιραόλα μπήκαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που δεν είχαμε καταφέρει για αρκετά χρόνια. Είναι δύσκολο να διατηρήσεις το επίπεδο που είχες για 6 χρόνια. Δεύτερες θέσεις, Ευρώπη. Πρέπει να καταλάβουμε επίσης πως έφυγαν σημαντικοί παίκτες και θέλουμε λίγα χρόνια για να κτίσουμε μια νέα δυνατή ομάδα που θα παλεύει για όλα. Αλλά είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις σε ένα μήνα. Επίσης ο Κόντε έκανε καλή δουλειά. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει υπομονή, τα αποτελέσματα θα πουν εάν είσαι καλός ή κακός και αυτό είναι τόσο σχετικό. Πιστεύω ότι οι παίκτες, οι προπονητές και ο τεχνικός διευθυντής δίνουν το καλύτερο για την ομάδα. Είναι εύκολο να κρίνεις κάποιος, ακόμη και να τον προσβάλεις αν δεν έχεις τα αποτελέσματα. Σεβασμός και χρόνο για να δουλέψουν».

  • Και τέλος Νταβίντ, μια ερώτηση που σου έκαναν ξανά αλλά θα το ρωτήσω. Θα ήθελες να δουλέψεις στην ΑΕΚ;

«Φυσικά θέλω να δουλέψω, να βοηθήσω την ομάδα να είναι η καλύτερη στην Κύπρο. Επειδή πιστεύω ότι θα έρθει αυτή η στιγμή. Τώρα όμως είναι η στιγμή να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ΑΕΚ και βήμα-βήμα, να κτίσουν μια δυνατή ομάδα με τη σωστή νοοτροπία. Ετοιμάζομαι για εκείνη τη στιγμή, και όταν η ομάδα και εγώ πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα θα το κάνουμε. Από τη στιγμή που έπαιξα το τελευταίο μου παιχνίδι σαν παίκτης της ΑΕΚ μελετώ, δουλεύω και βλέπω παιχνίδια για το πώς μπορούμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Θα ήθελα να δείξω τα συναισθήματα που έχω για αυτή την ομάδα σαν προπονητής, με τον ίδιο τρόπο που το έκανα σαν ποδοσφαιριστής. Αλλά πρέπει να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή».

Αφήστε μια απάντηση