Συνέντευξη Ακοράν στο AEKSKALA: «Τότε θα είναι η ώρα για να σταματήσω!»

Ακοράν Μπαρέρα Ρέγιες.

Ένας Ισπανός παικταράς, κόσμημα των Κυπριακών γηπέδων που έχουμε τη τύχη και τη τιμή να τον απολαμβάνουμε στην ομάδα μας.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Ακοράν και έκανε μαζί του ένα όμορφο διάλογο που πάει τον χρόνο πίσω στο καλοκαίρι του 2016, όταν και πρωτοήρθε στην Κύπρο για την ΑΕΚ μας, ενώ σιγά σιγά η συνέντευξη φτάνει στο σήμερα και τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, εμείς σας παραθέτουμε αυτούσιες τις δηλώσεις του «Άκο» στο AEKSKALA.

Αναλυτικά:

  • Δεν μπορούμε να μην ξεκινήσουμε με αυτή την ερώτηση; Φίλε είσαι όντως 37 ετών, σχεδόν 38; Και ρωτάμε γιατί παίζεις σαν 25χρονο.

«Γεια σας. Προσπαθώ να προσέχω τον εαυτό μου και πάντα να παίζω στο μάξιμουμ. Είμαι σχεδόν 38 ετών όμως για εμένα είναι απλά ένας αριθμός. Το πιο σημαντικό είναι το πώς αισθάνομαι και το να απολαμβάνω να παίζω».

  • Πάμε να τα πιάσουμε ένα ένα. Ήρθες στην ΑΕΚ μας τον Ιούλιο του 2016. Πως είχε γίνει η επαφή σου τότε με την ομάδα μας;

«Ήμουν διακοπές και μου τηλεφώνησε ο Τσάβι Ρόκα».

  • Πως σε προσέγγισε ο Τσάβι Ρόκα; Τι σου είχε πει για να σε πείσει να πεις το ναι;

«Η ομάδα που έπαιζα έπεσε κατηγορία. Με πήρε ο Τσάβι και με προσέγγισες λέγοντας μου την ιδέα για να παίξω έξω από την Ισπανία και την πιθανότητα να αγωνιστώ στο Γιουρόπα Λιγκ».

  • Ήταν εύκολη η προσαρμογή σου; Επειδή ήταν η 1η φορά που έβγαινες εκτός Ισπανίας.

«Η αλήθεια είναι πως επειδή υπήρχαν αρκετοί Ισπανοί στην ομάδα, αυτό με βοήθησε να διαλέξω να πω το ‘’ναι’’ και να προσαρμοστώ πιο γρήγορα, καθώς δεν μιλούσα Αγγλικά».

  • Ρώτησες κάποιον πριν αποδεχτείς την πρόταση της ΑΕΚ μας; Ρώτησες τι θα σε περίμενε;

«Μετά το τηλεφώνημα του Ρόκα κάλεσα τον Τέτε γιατί παίζαμε μαζί στην Ισπανία. Τον ρώτησα για να μου δώσει κάποιες πληροφορίες και είναι αλήθεια πως μου είπε τα καλύτερα για την ΑΕΚ και την Κύπρο».

  • Θεωρείς ότι σωστά έπραξες που ήρθες στην ομάδα μας; Είσαι χαρούμενος εδώ; Εμείς πάντως πολύ που σε έχουμε κοντά μας.

«Μετά από 4 χρόνια στην ΑΕΚ μπορώ να πω ότι διάλεξα σωστά. Παίξαμε στην Ευρώπη στους ομίλους, κάτι που δεν το φανταζόμουν. Πήραμε Κύπελλο και Σούπερ Καπ. Φυσικά μας λείπει το πρωτάθλημα και ελπίζω πως φέτος θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος. Η οικογένεια μου και εγώ είμαστε πολύ καλά στην Κύπρο, απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και λατρεύω τους φιλάθλους μας».

  • Τι σε κράτησε τόσα χρόνια στην ΑΕΚ μας; Το καλό κλίμα; Η αποδοχή που νιώθεις εδώ;

«Το πιο βασικό είναι επειδή νιώθω την αγάπη του κόσμου και της ομάδας. Και επειδή νιώθω την δύναμη να βοηθήσω τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του».

  • Είχες ποτέ πρόταση από άλλη Κυπριακή ομάδα από τη μέρα που ήρθες στην ΑΕΚ μας;

«Όχι δεν είχα ποτέ πρόταση».

  • Είχες ποτέ πρόταση από άλλη ομάδα του εξωτερικού από τη μέρα που είσαι στην ομάδα μας;

«Ναι είχα κάποιες προτάσεις όμως προτιμούσα να μείνω εδώ. Γιατί εδώ είχα και έχω μια σταθερότητα που δύσκολα βρίσκεις αλλού».

  • Ποιο γκολ σου δεν θα ξεχάσεις ποτέ με τη φανέλα της ομάδας μας; Ή αν θέλεις επειδή είναι και αρκετά μπορείς να ξεχωρίσεις τρία.

«Φυσικά και έχω κάποια γκολ στο μυαλό μου που δεν θα ξεχάσω. Όπως για παράδειγμα αυτό στον τελικό κυπέλλου με τον Απόλλωνα. Απίστευτο συναίσθημα! Όπως επίσης και άλλα γκολ που σκόραρα στην Ευρώπη στα προκριματικά. Και ακόμη ένα, αυτό κόντρα στην Ομόνοια που έκανα λόμπα στον αντίπαλο τερματοφύλακα, είχαμε κερδίσει με 5-0 στην έδρα μας».

  • Ποιο παιχνίδι δεν θα ξεχάσεις ποτέ με τον Κίμωνα στο στήθος;

«Και εδώ θα πω ότι έχω πολλά ματς που θυμάμαι. Όπως για παράδειγμα όταν μπήκαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και τα παιχνίδια που μας έδωσαν τρόπαια. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερα παιχνίδια».

  • Γιατί κατά την άποψη σου δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα πρωτάθλημα μέχρι τώρα τα τελευταία χρόνια;

«Το υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος. Πρέπει να κρατήσουμε τον εαυτό μας σε υψηλό επίπεδο εμφανίσεων μέχρι το τέλος, και έτσι θα έχουμε πιθανότητες να πάρουμε τον τίτλο».

  • Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες μέχρι σήμερα στην ομάδα μας;

«Δεν μπορώ να πω μόνο ένα, πάντα είχαμε καλούς παίκτες. Και τα αποδυτήρια ήταν κάτι παραπάνω από ενωμένα».

  • Ο καλύτερος προπονητής που είχες στην ΑΕΚ;

«Με τον Ιδιάκεθ καταφέραμε να έχουμε μια δυνατή ταυτότητα. Δεν είχαμε όμως τη τύχη να μπούμε ομίλους. Με τον Ιραόλα βελτιωθήκαμε, βελτιώσαμε τα αδύνατα μας σημεία και τα καταφέραμε. Είχαμε μια ανταγωνιστική ομάδα και μετά από αυτό όμως ήταν μια περίοδος με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα. Έτσι ήρθαν και οι αλλαγές. Όμως τώρα με τον Σωφρόνη κερδίσαμε τη ταυτότητα μας ξανά, την αυτοπεποίθηση μας και θέλουμε να το κρατήσουμε αυτό μέχρι το τέλος».

  • Ένα σχόλιο για τον Πρόεδρο μας, Άντρο Καραπατάκη.

«Μόνο καλά λόγια έχω να πω για αυτόν. Είναι σοβαρός άνθρωπος, εκπληρώνει τα λεγόμενα του προς εμάς και μας βοηθά να μεγαλώνουμε όλοι μαζί σαν σύλλογος».

  • Την ώρα της αντεπίθεσης στη φάση του 2-1 στον τελικό κυπέλλου με τον Απόλλωνα το 2018, τι σκεφτόσουν την ώρα που ήσουν απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα;

«Δεν σκεφτόμουν και πολλά. Μετά το κοντρόλ μου είδα που ήμουν και που θέλω να σουτάρω. Ευχαριστώ τον Θεό που η μπάλα πήγε μέσα και κερδίσαμε το Κύπελλο».

  • Κάνεις κάτι πιο ειδικό για να μπορείς να αποφεύγεις τους τραυματισμούς και να παραμένεις φρέσκος;

«Μετά τον τραυματισμό μου στο γόνατο άρχισα να είμαι πιο προσεκτικός. Επειδή κάποτε νιώθω πόνο και πρέπει να το ελέγξω για να είμαι φρέσκος στα παιχνίδια».

  • Μέχρι πότε θα παίζεις ποδόσφαιρο; Εμείς θα εκτιμούσαμε να μας έλεγες για άλλα 10 χρόνια!

«Η αλήθεια δεν ξέρω (γέλια)! Για την ώρα νιώθω δυνατός για να συνεχίσω. Αλλά τη μέρα που θα δω ότι δεν νιώθω καλά στο γήπεδο και δεν το απολαμβάνω, τότε θα είναι η ώρα για να σταματήσω».

  • Πάμε τώρα και στη φετινή ΑΕΚ. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν και τόσο καλά. Γιατί πιστεύεις;

«Τη φετινή χρονιά είχαμε δύσκολο ξεκίνημα λόγω των πολλών αλλαγών. Πιστεύω πως δεν μας βοήθησε αυτό και δεν είχαμε σταθερότητα».

  • Τι άλλαξε με την έλευση του Σωφρόνη Αυγουστή; Σε είδαμε πως έτρεξες κοντά του στο γκολ κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα.

«Τώρα με τον Σωφρόνη βρήκαμε την χαμένη μας σταθερότητα. Έχουμε ταυτότητα, αυτοπεποίθηση. Και απολαμβάνουμε ξανά το ποδόσφαιρο. Όλη η ομάδα είναι συγκεντρωμένη και έχει κίνητρα για να πετύχει τους στόχους της. Έτρεξα σε αυτόν γιατί θέλησα να τον ευχαριστήσω για την αυτοπεποίθηση που μας δίνει, μαζί του απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο».

  • Μπορείς να μας πεις ένα περιστατικό που να φανερώνει το πάθος του;

«Το πάθος που μεταδίδει σε εμάς είναι το μυστικό για όλα. Μας βοηθά με πολλούς τρόπους να παίζουμε καλά στο γήπεδο».

  • Ένα μήνυμα για τον κόσμο μας που λείπει από την ΑΡΕΝΑ λόγω κορονοϊού.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη. Μας λείπουν και ελπίζω πως θα μπορούμε να μοιραστούμε αρκετές επιτυχημένες στιγμές σύντομα στην ΑΡΕΝΑ. Τώρα πρέπει να παραμείνουμε υγιείς και να προσέχουμε τον εαυτό μας».

  • Σε ευχαριστούμε Ακοράν, σου ευχόμαστε κάθε καλό με τα χρώματα της ΑΕΚ μας.

«Εγώ σας ευχαριστώ».

Αφήστε μια απάντηση