Απίστευτη ιστορία: Σκαστός από το στρατό, έπαιξε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ!

Ο Χάρης Κωνσταντίνου μπορεί να είναι μη λέει και πολλά σε αρκετούς νέους σε ηλικία, αλλά οι παλιοί σίγουρα τον θυμούνται καθώς για μία 25ετία (1968 μέχρι το 1993) αγωνίστηκε με το σήμα της ΕΠΑ στο στήθος.

Του Κωνσταντίνου Κούλα

Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα και διαδέχθηκε τότε κάτω από τα γκολπόστ της ΕΠΑ τον τεράστιο Μάκη Αλκιβιάδη, ενώ το παρατσούκλι του ήταν “Μπονέττι”.

Είχε μία λαμπρή καριέρα στη μία εκ των δύο ομάδων που ενώθηκαν για να γεννηθεί η ΑΕΚ μας καθώς κατέγραψε συνολικά περίπου 600(!) ολόκληρες συμμετοχές! Πρόκειται για ένα άνθρωπο που είχε τρομερό χάρισμα, έδινε τα πάντα και όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για αυτόν.

Είχε πολλά προσόντα, ταλέντο με αλτικότητα και εκρηκτικότητα ενώ είχε το χάρισμα να βγάζει μια δυναμική και στους υπόλοιπους παίκτες.

Ο Χάρης έπαιζε σε νεαρή ηλικία μπάλα στην Αγγλία, ξεκίνησε ως αριστερό μπακ όμως η απόκρουση σε ένα πέναλτι τον έκανε τερματοφύλακα. Το 1968 επέστρεψε στο νησί μας και έγινε παίκτης της ΕΠΑ.

Παράλληλα να αναφέρουμε πως διετέλεσε και αρχηγός, ενώ είχε συμμετοχές και με την Εθνική ομάδα της χώρας μας.

Πιο κάτω θα σας παραθέσουμε μια απίστευτη ιστορία που αφορά τον Χάρη Κωνσταντίνου.

Ο τότε νεαρός κίπερ της ΕΠΑ πραγματοποιούσε την στρατιωτική του θητεία και για να δει το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ αποφάσισε για χάρη της ομάδας, για χάρη της μεγάλης του αγάπης και λατρείας, να φύγει σκαστός από μέσα.

Ενώ έβλεπε το ματς, ο μεγάλης Μάκης Αλκιβιάδης τραυματίστηκε και έτσι ο ίδιος φόρεσε τα γάντια του, έπιασε άμεσα δουλειά και βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Και κάπως έτσι αγωνίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι.

Μία σπάνια ιστορία, που δεν την ακούμε και συχνά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά ο “Μπονέττι” ήταν θαρραλέος και τίμησε τη φανέλα που φορούσε στο 100%.

Η ανάρτηση του Χάρη Κωνσταντίνου:

Αφήστε μια απάντηση