Δια ποδός Ακοράν μειώσαμε δίκαια τις αποστάσεις!

Η ΑΕΚ μας κέρδισε με 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα για την 14η αγωνιστική. Το γκολ για την ομάδα μας πέτυχε ο Ακοράν στο 54’.

Μια ομάδα από την αρχή υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν η δική μας. Πιέσαμε τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό και ψάχναμε το γκολ.

Κυρίως από τα άκρα, αλλά κάποτε και από τον κεντρικό διάδρομο στέλναμε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή της Νέας Σαλαμίνας και φλερτάραμε με το τέρμα.

Είχαμε επιθετική διάθεση, ανανεώναμε κατοχή όμως η άμυνα τους και η αστοχία μας κρατούσαν το σκορ στο 0-0.

Η φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν το ακυρωθέν γκολ του Σπόλιαριτς στο 38’ καθώς ο Κύπριος παίκτης της ΑΕΚ μας σούταρε, νίκησε τον Βεσελόφσκι όμως ο Τιμόθεος υπέδειξε επιθετικό φάουλ πάνω στον Φλοριάν.

Γενικότερα στα πρώτα 45’ είχαμε καλό ρυθμό, καλές ευκαιρίες και μας έλειπε μόνο το πολυπόθητο γκολ. Έπαιζαν όλοι πίσω από το κέντρο και αμύνονταν με 11 ποδοσφαιριστές.

Με την έναρξη της επανάληψης ο κόουτς έβαλε στο γήπεδο τον Τρισκόφσκι, και άφησε εκτός του Φερνάντεζ.

Στο 54’ ο Ακοράν μας έβαλε σε θέση οδηγού και επιτέλους είχαμε βρει αυτό το «χρυσό» γκολ που τόσο θέλαμε. Ο ‘’γερόλυκος’’ μας εκμεταλλεύτηκε μια λανθασμένη απόκρουση, πλάσαρε τον Βεσελόφσκι με αποτέλεσμα να τινάξει τα αντίπαλα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα κάναμε διαχείριση, και αφού μπήκαμε επιθετικά στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου μετά ρίξαμε ρυθμό.

Ο λόγος ήταν προφανώς η κούραση, οι παίκτες τα πρώτα 45’ έτρεχαν με μανία προς τον αντίπαλο και με παιχνίδια μαζεμένα σε 7-8 μέρες είναι φυσιολογικό να βγάζεις μια κόπωση.

Προσπάθησε όσο τίποτα άλλο ο Σωφρόνης να μας βοηθήσει από τον πάγκο, τόσο με τις αλλαγές του τόσο και με το πάθος του.

Μέχρι το φινάλε διαχειριστήκαμε καλά το προβάδισμα μας, δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα και είχαμε σωστή ανασταλτική λειτουργία.

Το τριπλό τελικό σφύριγμα του Τιμόθεου μας βρήκε επάξια νικητές με 1-0. Το γκολ του Ακοράν ήταν υπέρ-αρκετό και αισίως φτάσαμε τους 26 βαθμούς. Πλέον είμαστε στο -3 από την κορυφή και στο -1 από την ΑΕΛ και την Ανόρθωση.

Σημασία έχει να συνεχίσουμε δυνατά και με νίκες, όλοι βλέπουμε την συνέχεια με αισιοδοξία και στηρίζουμε το τεχνικό τιμ και τους παίκτες.

Μπράβο μάγκες!

Αφήστε μια απάντηση