Δημοσίευμα: Τα στατιστικά και οι αριθμοί του Ομόνοια-ΑΕΚ

Η μπασκετική ιστοσελίδα triponta.com.cy έκανε ένα όμορφο αφιέρωμα για το παιχνίδι Ομόνοια-ΑΕΚ που θα γίνει στη Λευκωσία για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αναφορά στην προϊστορία αλλά και στα στατιστικά, με την ομάδα μας να μετρά ρεκόρ 6-3 και μέσο όρο 78.4 πόντους ανά αγώνα.

Δείτε αυτούσιο το άρθρο:

”Η Ομόνοια φιλοξενεί στην Πετρολίνα ΑΕΚ στην εμβόλιμη, 11η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League και τα Triponta.com.cy σας παρουσιάζουν τους αριθμούς της αναμέτρησης!

Προϊστορία

Η Ομόνοια επικράτησε στον πρώτο γύρο της ΑΕΚ στη Λάρνακα με 79-75. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη των πρασίνων μετά από σχεδόν 11 χρόνια, αφού θα πρέπει να πάμε πίσω στην 31η Ιανουαρίου του 2009 για να βρούμε ξανά νίκη τους επί της ΑΕΚ, ενώ για εκτός έδρας νίκη, θα πάμε ακόμα έναν χρόνο πίσω, στις 29 Νοεμβρίου του 2008.

Από τότε, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 16 συνολικά φορές, με την ομάδα της Λάρνακας να παίρνει τα 15 ροζ φύλλα. Με γηπεδούχο την Ομόνοια το σκορ είναι στο 0-7. Μεγαλύτερη σε διαφορά νίκη της Πετρολίνα ΑΕΚ επί της Ομόνοιας, είναι οι 40 πόντοι στο παιχνίδι της 31ης Ιανουαρίου 2015 (56-96).

Στατιστικά

Η Ομόνοια είναι η πρώτη ομάδα στην ευστοχία από την γραμμή των 6.75 (37.3%) και στην τρίτη θέση στην ευστοχία από τις βολές (67.3%). Από εκεί και πέρα όμως, σε όλους τους υπόλοιπους στατιστικούς τομείς, βρίσκεται από τη μέση και κάτω. Εξαίρεση αποτελεί ένας στατιστικός τομέας, που σίγουρα δεν θα ήθελε την πρωτειά ο Δημήτρης Κουκούρης: Τα λάθη, στα οποία η Ομόνοια φιγουράρει στην πρώτη θέση με 18.6.

Αντίστοιχα η Πετρολίνα ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στις ασίστ (18.8), δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (78.4), δεύτερη στην ευστοχία σε δίποντα (52.1%) και τρίποντα (36.4%), ενώ έχει και τον δεύτερο καλύτερο δείκτη αποδοτικότητας (92.7).

Το 30ο παιχνίδι με την φανέλα της Ομόνοιας θα δώσει ο Στόκλεϊ Τσάφι. Έναν πόντο θέλει ακόμα ο Δημήτρης Γεωργακούδης για να συμπληρώσει τους 50 στην καριέρα του στην ΟΠΑΠ Basket League. Έξι ριμπάουντ χρειάζεται ακόμα ο Καρλ Γκαμπλ για να συμπληρώσει τα 50 στη σεζόν, ενώ ακόμα 11 θέλει ο Γιώργος Τρετιακόβ για να φτάσει τα 150 στην καριέρα του.

Ο Ιωάννης Γιανναράς χρειάζεται ακόμα 15 πόντους για να φτάσει τους 300 στην ΟΠΑΠ Basket League, ενώ ο Ρομπέρτο Μαντοβάνη ακόμα δύο για τους 150.

Fun Facts

Ένας παίκτης της Ομόνοιας είχε γενέθλια αυτό το μήνα, ενώ ακόμα ένας έχει στην συνέχεια. Ο Νικ Γκαρθ γιόρτασε στις 3 Δεκεμβρίου τα 24α γενέθλια του, ενώ ο Στόκλεϊ Τσάφι θα γίνει και αυτός 24 στις 22 του μήνα.

Ένας καλαθοσφαιριστής από τα υπάρχοντα ρόστερ έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, ο Μάριος Γεωργίου της ΑΕΚ. Υπάρχει φυσικά και ο κόουτς Δημήτρης Κουκούρης, ο οποίος ήταν για μία πενταετία στον πάγκο της ομάδας της Λάρνακας (πρώτα ως βοηθός και στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής) και από πέρσι βρίσκεται στο τιμόνι της Ομόνοιας”.

Αφήστε μια απάντηση