Ο Ντίμεχ στο AEKSKALA: «Κάναμε κάτι μεγάλο, θα ερχόμουν ξανά και ξανά στην ΑΕΚ!»

Πρόκειται για ένα παίκτη που όλοι τον θυμόμαστε σαν ψυχάρα και που έδινε το 100% σε όλα τα παιχνίδια.

Ήταν στην ΑΕΚ μας από το 2010 μέχρι το 2012, ήξερε από πριν τους Κρόιφ και Τον Κάανεν και κάπως έτσι όταν τον πήραν τηλέφωνο δεν δυσκολεύτηκε να πει το ναι και να έρθει στην ομάδα μας.

Ο λόγος για τον Λουκ Ντίμεχ, τον Μαλτέζο κεντρικό αμυντικό που ήταν θηρίο στο γήπεδο και κέρδισε με το σπαθί του την εκτίμηση όλων εμάς που αποτελούμε το οικοδόμημα της ΑΕΚ.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον 43χρονο πλέον Ντίμεχ και ο ίδιος δεν αρνήθηκε να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν. Θυμήθηκε και μοιράστηκε μαζί μας πολλά, και εμείς σας παραθέτουμε πιο κάτω τη συνέντευξη του στο aekskala.net.

Αναλυτικά:.

  • Λουκ γεια σου και σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέτεις. Πως έκανες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα;

«Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Αγγλική Lincoln City και στη συνέχεια πήγα στα 18 μου στη Μάλτα. Έπαιζα στην Sliema Wanderers και κάπως έτσι άρχισα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα».

  • Πως ήρθες στην ΑΕΚ; Ποιος σε πήρε τηλέφωνο;

«Τη σεζόν 2009-2010 ήμουν στη Βαλέτα Μάλτας και ήμουν συμπαίκτης με τον Ζόρντι Κρόιφ. Προπονητής μας ήταν ο Τον Κάανεν και έτσι γνωριζόμασταν και οι τρεις μεταξύ μας. Το συμβόλαιο μου έληξε το 2010 και με πήρε ο Ζόρντι και μου είπε ότι πήρε ένα νέο ρόλο σαν τεχνικός διευθυντής και μου λέει αν θέλω να έρθω στην ΑΕΚ. Και του λέω φυσικά. Έτσι ήρθα στη Λάρνακα».

  • Ποιες ήταν οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα μας;

«Ήμασταν σε μια περίοδο που κτιζόμασταν από την αρχή. Ήρθε η ομάδα από τη Β’ Κατηγορία, θέλαμε να κρατηθούμε στη μεγάλη κατηγορία. Θέλαμε να ήμασταν σίγουροι πως θα παραμείνουμε στην Α’ Κατηγορία, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι όλα άλλαζαν προς το καλύτερο».

  • Ποια η άποψη σου για τον Ζόρντι Κρόιφ;

«Ο Ζόρντι είναι φίλος μου. Σαν παίκτη τον ήξερα, αλλά σαν το τεχνικός διευθυντής ήταν απίστευτος. Ήταν το αφεντικό. Έκανε φοβερή δουλειά. Πλέον είναι προπονητής στην Κίνα με μεγάλη επιτυχία. Τον σέβομαι γιατί ξεκίνησε κάτι καλό στην ΑΕΚ».

  • Για τον Τον Κάανεν;

«Ήταν ένας καλός προπονητής και στη Βαλέτα και στην ΑΕΚ. Είχαμε πολύ καλή σχέση. Του αρέσει η πειθαρχία, και τον πρώτο χρόνο αλλά και στον δεύτερο ήταν πολύ καλός. Μπήκαμε στους ομίλους και η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο».

  • Πως ένιωθες στα παιχνίδια με τη Ρόζεμποργκ, έπαιξες στο πρώτο, στο δεύτερο ήσουν εκτός.

«Θεωρώ πως στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε για την ισοπαλία σε ένα δύσκολο ματς. Θέλαμε όμως ένα καλό αποτέλεσμα για να έρθουμε στην Κύπρο να προκριθούμε. Ήταν ίσως η καλύτερη μου εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Ήταν κάτι μεγάλο αυτό που έγινε, το καταλαβαίναμε από τον κόσμο μας».

  • Τι θυμάσαι από τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ τότε;

«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Είχαμε μια εξέλιξη σαν ομάδα, από τα προκριματικά μέχρι τους ομίλους. Ήταν φανταστικό όλο αυτό. Είχαμε όμως τραυματισμούς και δεν ήταν ευχάριστο αυτό. Όμως πιστεύω δώσαμε το 100%. Θυμάμαι περισσότερο από όλα το τελευταίο ματς με τη Στεάουα εκτός έδρας, μπορούσαμε να προκριθούμε».

  • Πως ήταν η εμπειρία σου στην ομάδα μας;

«Είμαι κάτι περισσότερο από χαρούμενος που έπαιξα στην ΑΕΚ. Δεν θα το άλλαζα ποτέ, θα ερχόμουν ξανά και ξανά στην ΑΕΚ».

  • Ένα σχόλιο για τον κόσμο της ΑΕΚ μας.

«Είναι απίστευτοι! Έχουν πάθος με την ομάδα, μας υποστήριζαν με τον σωστό τρόπο και η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική».

  • Βλέπεις καθόλου την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια; Ή ακόμη και φέτος;

«Είναι δύσκολο να προλάβω να δω και να βρω πρόσβαση τηλεοπτικά. Πάντα βλέπω όμως τα αποτελέσματα κάθε εβδομάδα γιατί νοιάζομαι για την ομάδα».

  • Πως είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Μάλτα;

«Εγώ προσωπικά αποσύρθηκα από το ποδόσφαιρο εδώ και λίγα χρόνια και είμαι στη Μάλτα. Όπως παντού τα πράγματα είναι παράξενα, προσπαθούμε να έχουμε την υγεία μας και να μη βγαίνουμε πολύ έξω. Είναι η ώρα που θα πρέπει να κάνουμε υπομονή».

  • Ποιο παιχνίδι σου έχει μείνει αξέχαστο με τον Κίμωνα στο στήθος;

«Θα πω το παιχνίδι με τη Σάλκε στη Γερμανία. Αλλά και κόντρα στη Ρόζεμποργκ στη Λάρνακα παρά το ότι δεν έπαιξα».

  • Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτες που είχες στην ΑΕΚ;

«Ήμασταν όλοι φίλοι αλλά θα ξεχωρίσω τον Γκρέγκορ Φαν Ντάικ και τον Σάνι Κίνγκσλεϊ. Μιλώ ακόμη μαζί με αυτούς, έχουμε επαφή με τους δύο συγκεκριμένους πρώην συμπαίκτες μου».

  • Πρόσφατα είχαμε την επέτειο του αγώνα με τη Σάλκε στη Γερμανία. Τότε τι σας είπε ο κόουτς στο ημίχρονο και γενικά πριν από το παιχνίδι;

«Έπρεπε να σιγουρευτούμε ότι δεν θα δεχθούμε γκολ. Αξίζαμε τη νίκη και ο κόουτς άρχισε να μας ενθαρρύνει, να μας σπρώχνει προς τη νίκη. Ήταν κάτι που θυμάμαι, ο κόουτς το πίστευε από την αρχή ως το τέλος και μας φώναζε να μην τα παρατάμε».

  • Σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη Λουκ, καλή συνέχεια.

«Εγώ σας ευχαριστώ, καλή συνέχεια και σε εσάς».

Αφήστε μια απάντηση