O πρόεδρος της Πετοσφαιρικής ΑΕΚ μιλά στο ΑΕΚSKALA: «Όλη η ομάδα βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό, να είστε σίγουροι ότι…»

H ιστοσελίδα μας ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του τμήματος της γυναικείας πετόσφαιρας, Νεοπτόλεμο Ανδρέου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα.

Συνέντευξη στον Αντρέα Καψή

Να θυμίσουμε οτι η ΑΕΚ μας ηττήθηκε την περασμένη Τρίτη το βράδυ στο «Κίτιον» από την Ανόρθωση με 0-3 σετ, ενώ αναβλήθηκε και επίσημα ο επόμενος αγώνας με την ΑΕΛ.

Ακολουθεί η συνομιλία που είχαμε με τον Πρόεδρο μας:

Πώς είναι η κατάσταση στην ομάδα μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορονοϊού;

«Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι η ομάδα μας από την πρώτη μέρα της έναρξης του πρωταθήματος ακολουθούσε και ακολουθεί με ευλάβια όλα τα πρωτόκολλα. Μετά το αρχικό κρούσμα στην ομαδα ακολούθησαν τεστ σε όλη την ομάδα και απο τα 18 τεστ που έγιναν τα 13 ήταν αρνητικά και τα 5 θετικά. Άρα συνολικά είχαμε φτάσει τα 6. Το Σάββατο το πρωί σε επανέλεγχο ανακοινώθηκε ακόμα ένα θετικό κρούσμα (σύνολο 7). Η κοπέλα έκανε το τέστ αρχικά με την υπόλοιπη ομάδα και η ένδειξη ήταν αρνητική. Τα κρούσματα αφορούν εμένα, δυο προπονήτριες και τέσσερις παίκτριες».

Σε ποιά κατάσταση βρίσκονται αυτοί που νόσησαν;

«Όλη η ομάδα βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό ανεξαρτήτως θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος του τεστ. Υπάρχουν πολύ ήπια συμπτώματα σε κάποιες κοπέλες χώρις ευτυχώς να νοσεί κάποια σοβαρά. Προς τιμή της ομάδας μας η κατάσταση αντιμετωπίζεται οικογενειακά με ψυχραιμία και αισιοδοξία ακολουθώντας ολα τα πρωτόκολλα».

Στήριξη από την ομοσπονδία υπάρχει;

«Η ομάδα πρέπει να τύχει πλήρους στήριξης απο την ομοσπονδία, η οποία ενημερώθηκε απο την πρώτη στιγμή. Η ΑΕΚ μας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τις υπόλοιπες ομάδες και να λάβει την απαραίτητη στήριξη απο την ομοσπονδία την οποία θα πρέπει να λάβουν όλες οι ομάδες. Η τιμή ενός τεστ είναι κάπου στα 75-80 ευρώ και σαφώς δε μπορεί κάθε φορά να καλύπτεται από τις ομάδες».

Ποιος είναι ο στόχος της φετινής ΑΕΚ;

«Στόχος η τετράδα και η προώθηση των νεαρών σε ηλικία παικτριών. Έχουμε πολύ καλό υλικό που έρχεται από τις ακαδημίες μας και θα θέλαμε μέσα στα επόμενα 2 χρόνια να γίνουμε μια ομάδα βασισμένη σε δικές μας Κύπριες παίκτριες. Έχουμε σκοπό να γίνουμε μια αμιγώς Κυπριακή ομάδα. Διαθέτουμε πολύ καλές κύπριες παίκτριες και είμαστε σίγουροι οτι με τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν μέσω των ευκαιριών που θα τους δωθούν, θα καταφέρουν να αναδειχθούν και να αποτελέσουν τα βασικά εργαλεία της ομάδας μας».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας μας;

«Αρχικά θα ήθελα να να ευχηθώ σε όλη την ομάδα γρήγορη επιστροφή και ταχεία ανάρρωση στις κοπέλες που νοσούν. Η ΑΕΚ μας ξεπέρασε μεγάλες φουρτούνες και είμαι σίγουρος οτι θα τα καταφέρει να ξεπεράσει ακόμη μια. Να είστε σίγουροι οτι η ΑΕΚ θα επανέλεθει στις επιτυχίες και στα τρόπαια γιατί έιναι μια πολύ μεγάλη ομάδα».

Αφήστε μια απάντηση