Δεν πήγαμε ποτέ στο ντέρμπι και φυσιολογικά ήρθε η ήττα

Η ΑΕΚ μας έχασε με 1-0 από την Ανόρθωση για την 10η αγωνιστική. Δεν πήγαμε ποτέ στο γήπεδο, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν απών ενώ στην επανάληψη απλά κρατούσαμε τη μπάλα.

Η ομάδα μας δεν μπήκε καν στο γήπεδο, στο 2ο λεπτό ο αντίπαλος μας προειδοποίησε και αφού «παγώσαμε» με την αναγκαστική αλλαγή του Άμπραχαμ, στο 8’ ο Αρτυματάς νίκησε τον τερματοφύλακα μας για το 1-0. Ο Τέουνκενς δεν μπορούσε να κάνει κάτι και εμείς δεν αντιδρούσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στη συνέχεια χάσαμε κάποιες φάσεις μετά από ατομικές ενέργειες ή κόρνερ (πχ Ναράνχο στο 12’) αλλά από δημιουργία τίποτα. Η τριάδα στο κέντρο δεν έφτιαχνε προϋποθέσεις, τα ακραία μας μπακ και χαφ ήταν εκτός πραγματικότητας (ειδικά ο Θωμάς), και κάπως έτσι το σύνολο μας ήταν αποκομμένο μεταξύ του.

Πάλι καλά που κάποιες τελικές προσπάθειες της Ανόρθωσης δεν ήταν καλές και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Πραγματικά σπαταλήσαμε τα πρώτα 45 λεπτά και με το 4-3-3 δεν κατορθώσαμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στο γήπεδο.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μας έδειξε πιο ανεβασμένη, κράτησε περισσότερο μπάλα αλλά δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε φάσεις. Το πρόβλημα της δημιουργίας συνέχιζε, η Ανόρθωση μας έδωσε χώρο και κατοχή όμως εμείς δεν το εκμεταλλευτήκαμε.

Ο χρόνος κυλούσε, αμυντικά δεν είχαμε απειληθεί στην επανάληψη όμως ούτε και επιθετικά είχαμε φαντασία.

Ο Καρίγιο στο 73’ έκανε διπλή αλλαγή, έβγαλε τους Ιωάννου και Μακρή και έβαλε στο γήπεδο τους Φλοριάν και Νάντο. Το σύστημα κάπου εκεί έγινε 3-5-2, όμως μηδέν εις το πηλίκο. Ανούσια εδαφική υπεροχή και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Κρίμα, δεν εμφανιστήκαμε όπως θα έπρεπε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και φυσιολογικά γνωρίσαμε την ήττα και μείναμε στους 16 πόντους.

Αφήστε μια απάντηση