Συγκινεί με το γράμμα του: «Η αγκαλιά της ΑΕΚ…»

Ο Άδωνις Χρίστου, προπονητής του δικού μας πλέον Νικόλα Λουκά στην ακαδημία Youth Stars Basketball Academy, συγκινεί με ένα γράμμα που του έγραψε διαδικτυακά.

Με λίγα λόγια ο κόουτς του μικρού αναφέρει το ιστορικό ένταξης του Νικόλα στην ακαδημία, τις δυσκολίες που πέρασε και πόσο πείσμα έβγαλε για να βελτιωθεί.

Διαβάστε το γράμμα:

Γράμμα σε ένα αθλητή μου! Νικόλα μου,

Μέσα από την αναφορά μου στο όνομα σου αλλά και την προσωποποίηση σου αναφέρομαι και σε όλα τα παιδιά της ακαδημίας μας, που αυτή την στιγμή τους αντιπροσωπέυεις. Αυτό το γράμμα που γράφω για σένα, σε σένα, έυχομαι ο κάθε γονιός να το διαβάσει στο μωρό του και να το φέρει ως παράδειγμα ζωής.

Όταν ήρθες στην ακαδημία κανείς δεν πίστευε στην εξέλιξη σου και ότι σήμερα θα είσαι ο λόγος να βρίσκομαι πίσω από ένα πληκτρολόγιο και να αποτυπώνω ότι εσύ αποτύπωσες μέσα μας.Είσαι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά της ακαδημίας και θα εξηγήσω γιατί.Ξεκίνησες άγουρος άγουρος στο κλιμάκιο μας στο Δάλι, στην πορεία το κλιμάκιο έκλεισε και είχες ένα λόγο να σταματήσεις το μπάσκετ όπως έχουν σταματήσει πολλά παιδιά που έφυγε η ομάδα που είναι κοντά στο σπίτι τους, αλλά εσύ και οι γονείς σου δεν σταματήσατε. Πήγατε στο επόμενο πιο κοντινό κλιμάκιο μας που ήταν στο Γέρι. Στην πορεία έφυγες από το Γέρι που στην πορεία έκλεισε κι αυτό αφού μας έδιωξαν και πάλι είχες λόγο να σταματήσεις όπως άλλα παιδιά και εντάχθηκες στην επίλεκτη ομάδα της YOUTH STARS κάτω των 14 ετών στην Λακατάμια.

Ερχόμενος στην Λακατάμια σου εξασκήσαμε πολλή πίεση, έπρεπε να βελτιώσεις το σωματότυπο σου, την τεχνική σου κατάρτιση και την αλλαγή της νοοτροπίας σου. Πράγματα που έγιναν. Και οι λόγοι που έγιναν ήταν διότι είχες θέληση και διάθεση να το παλέψεις και να δουλέψεις, διότι σε στήριξαν οι γονείς σου, διότι εμείς πιστέψαμε σε σένα.Σε συνδιασμό όλα αυτά με τον χαρακτήρα σου αφού είσαι ένα παιδί χαμηλών τόνων έφτασες να πανηγυρίσεις το πρώτο σου πρωτάθλημα στα 14 το 2017. Ίσως να ήταν μια ώθηση. Στην συνέχεια δούλεψες ακόμη πιο πολύ και στα 16 σου αναδείκτηκες ως ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής στην Κύπρο το 2019.

Επιλέκτηκες στην εθνική ομάδα και αντιπροσώπευσες την χώρα σου, την ομάδα σου και την οικογένεια σου επάξια. Σε προωθήσαμε στα 16 σου στην αντρική μας ομάδα για να πάρεις εμπειρίες και να ζημωθείς. Το πλάνο μας και ο στόχος μας απόδωσε. Ήρθαν οι πρώτες προτάσεις τόσο από Ιταλία αλλά και από άλλες αντρικές ομάδες στην Κύπρο. Τις αξιολογήσαμε μαζί με την οικογένεια σου και είπαμε να περιμένουμε ακόμη λίγο. Και φτάσαμε στο σήμερα να είσαι το πρώτο παιδί της ακαδημίας που υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο που σου δίνει τα επόμενα 4-5 χρόνια όλα τα εφόδια να εξελικτείς σαν αθλητής και σαν άνθρωπος.Η ζωή Νικόλα μου σου δίνει λόγους να σταματήσεις αυτό που αγαπάς, σου δίνει αναποδιές, σε περνά μέσα απο φουρτούνες. Δοκιμάζεσαι, δαμάζεσαι και ωριμάζεις. Άντεξες!Η ζωή επίσης Νικόλα μου, σου δίνει ευκαιρίες, και δέυτερες και τρίτες. Τις εξαργύρωσες με ιδρώτα, αφοσίωση, αγάπη και στήριξη από την οικογένεια σου και τους προπονητές σου.

Κάποιοι είδαν αυτό που εμείς βλέπαμε καιρό, και μας κτύπησαν την πόρτα. Και ήταν η ΑΕΚ με την συμβολή του πετυχημένου τους προπονητή και φίλου μου Νικόλα Παπαδόπουλου.

Είδαν την επένδυση τους στα μάτια σου. Από την πρώτη στιγμή μας έδειξαν πόσο πολύ σε ήθελαν. Η αγκαλιά τους μας συγκίνησε. Και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Πρώτη φορά χαίρομαι τόσο πολύ που θα αποχωριστώ ένα κομμάτι μου.

Η YOUTH STARS έγινε για αυτό ακριβώς τον λόγο Νικόλα μου. Για να βλέπουμε τα όνειρα σας να πραγματοποιούνται, να ανοίγετε τα φτερά σας, να ζούμε τον παραμύθι της ζωής σας, να είμαστε θεατές στην καριέρα σας. Είσαι το παράδειγμα για τους λόγους που έκανα την ακαδημία.Είμαστε όλοι περήφανοι που είμαστε κομμάτι της ιστορίας σου, της πορείας σου και της πραγματοποίησης των ονείρων σου. Είμαι δύο φορές περήφανος όχι μόνο γι αυτά που κατάφερες αλλά γι ατό που είσαι. Ταπεινός, δουλευταράς, λεβέντης.

Μέσα από τα μάτια σου βλέπω το επόμενο παιδί της ακαδημίας που θα του μίλησω για σένα φέρνωντας σε παράδειγμα. Γι αυτό είσαι η προσωποποίηση όλων των παιδιών.Είσαι αξιαγάπητος όχι μόνο σε μάς και τους συμπαίκτες σου αλλά και στους αντιπάλους σου και στους προπονητές σου στην εθνική. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι χάρηκαν για σένα.Τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν. Δεν πρέπει να επαναπαυτείς. Πρέπει να δουλέψεις πιο πολύ για να δικαιώσεις όσους πίστεψαν σε σένα και επενδύουν πάνω σου.Ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να βελτιωθείς κι άλλο. Έχεις όλα τα στοιχεία να εξελικτείς κι άλλο. Δίπλα από σπουδαίους προπονητές στην ΑΕΚ και έμπειρους καλαθοσφαιριστές όπως ο Ιάκωβος, ο Αντρέας αλλά και οι επαγγελματίες θα πρέπει να σκύψεις το κεφάλι, να φάεις κι άλλα χαστούκια της ζωής. Να έχεις υπομονή και επιμονή και θα έρθει η στιγμή σου και η ευκαιρία σου.

Τελίωνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ όλα τους γονείς σου Νικόλα μου. Τον Ευτύχιο και την Τόνια που έκαναν τόσες θυσίες για σένα, που έκοψαν χιλιόμετρα από το Πέρα Χωριό για να έρχονται κάθε βράδυ στην Λακατάμια να προπονήσε, που στερήθηκαν ώρες και στιγμές , που σε στήριξαν και σε πίστεψαν. Τόνια και Ευτύχιε από σήμερα ήσαστε ΑΕΚ και χαίρομαι γι αυτό.Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες σου που σε βοήθησαν και που συνεργαστήκατε. Γι αυτά που όλα εσείς περάσατε μαζί και έγιναν βιώματα.

Όλους τους προπονητές σου που δούλεψαν μαζί σου και σε πίστεψαν. Τον Σάββαπου ήταν τα τελευταία χρόνια δίπλα σου και συνοδοιπόρος σου και σπατάλησε τις περισσότερες ώρες πάνω σου, τον Φίλιπποπου όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για σένα και τον Γιώργο που σε άνδρωσε και σου έδωσε την ευκαιρία στην αντρική ομάδα.Κλείνωντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΑΕΚ Λάρνακας που σου δίνει αυτή την ευκαιρία στη ζωή σου.

Τον πρόεδρο της και φίλο Βασίλη Σελλά και την οικογένεια Λευκαρίτη για την υποστήριξη της. Σε αγκάλιασαν πραγματικά μ αυτά που σου προσφέρουν. Προσωπικά με έχουν συγκινήσει. Έυχομαι να μείνεις χρόνια εκεί και ο κόσμος της Λάρνακας να σ αγκαλιάσει και να σ αγαπήσει. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν.Εγώ, απλά θέλω να σου πώ σ αγαπώ. Έφερες χαρά σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Τσουνάμι τα αισθήματα. Οι στιγμές μας είναι μέσα μας. Εμείς ξέρουμε. Να προσέχεις. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ το παραμύθι σου. Θα σε έχω έννοια.Θα είμαι δίπλα σου σε ότι με χρειαστείς.

Coach

Αφήστε μια απάντηση