Παπαδόπουλος στο aekskala.net: «Πάμε για πρωτάθλημα… νιώθω σαν το σπίτι μου»!

Η ιστοσελίδα μας προ ημερών βρέθηκε στο “Κίτιον” και στην προπόνηση της καλαθοσφαιρικής μας ΑΕΚ.

Ο συνεργάτης μας Κυριάκος Πέτρου πήρε αποκλειστικές δηλώσεις από τον προπονητής της ΑΕΚ μας Νικόλα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων ο κόουτς μίλησε για τους στόχους της ομάδας μας, για την άριστη συνεργασία με τον Πρόεδρο Βασίλη Σελλά, αλλά και ότι νιώθει στην ΑΕΚ σαν το σπίτι του.

Αναλυτικά:

Κόουτς κάναμε το 2/2 αντιμετωπίζοντας δύο δύσκολους αντιπάλους. Πως νιώθετε γι’ αυτό, το περιμένατε;

«Να σας πω την αλήθεια με την εμφάνιση των φιλικών σίγουρα δεν το περιμέναμε. Μετά και το τελευταίο φιλικό κόντρα στο Παραλίμνι όταν και ηττηθήκαμε με μεγάλη διαφορά, διοίκηση, τεχνικό τιμ και καλαθοσφαιριστές καθήσαμε και συζητήσαμε κάποια θέματα, τα βάλαμε κάτω και εμφανιστήκαμε κόντρα στον Κεραυνό αρκετά αλλαγμένοι. Καταφέραμε στο τέλος να κερδίσουμε το παιχνίδι όπως και την προηγούμενη εβδομάδα τον ΑΠΟΕΛ. Μεγάλο επίτευγμα το 2/2 και όπως καταλαβαίνετε η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη γιατί μερικοί παίκτες ήταν σε καραντίνα δύο εβδομάδες, προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους και εμείς σαν ομάδα την χημεία μας. Τέλος καλός όλα καλά».

Ο Ντέρεκ κάνει φοβερά πράγματα φέτος ενώ ακολουθεί από κοντά και ο Σνάιντερ. Είστε ευχαριστημένος γενικότερα από τους παίκτες;

«Τον Ντέρεκ τον είχαμε και από πέρσι, γνωρίζαμε τι παίκτης είναι. Βλέπαμε από την περσινή σεζόν την εξέλιξη του και την βελτίωση του και προσπαθήσαμε και φέτος να τον έχουμε μαζί μας στην ομάδα. Είναι εμφανώς βελτιωμένος ξεκινώντας από εκεί που σταμάτησε πέρσι.

Ο Σνάιντερ είναι ένας παίκτης που έπαιξε σε ένα φημισμένο κολέγιο το Λούισβιλ έχοντας για τρία χρόνια προπονητή τον Ρικ Πιτίνο. Είδαμε και κάποια παιχνίδια που έπαιξε και στην Ευρώπη. Είμαστε ευχαριστημένοι.

Ο Ντάρνελλ Χάρρις είναι ακόμη πίσω ενώ πιστεύω θα ανεβεί στην πορεία. Παίκτης έμπειρος με θητεία στην Ελλάδα. Οι Κύπριοι είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για μένα στην ομάδα και εάν συνεχίσουν να προσπαθούν και να βελτιώνονται σίγουρα θα είμαστε πολύ καλά σαν ομάδα».

Ποια η σχέση του τεχνικού τιμ με την διοίκηση;

«Είναι άριστη η σχέση μας με τον Βασίλη Σελλά. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία επί καθημερινής βάσεως και το καλοκαίρι για το κτίσιμο της ομάδας. Είναι δίπλα μας, μας στηρίζουν και είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι και ελπίζω να συνεχίσουμε με την ίδια συνταγή».

Βλέπουμε πως υπάρχει νοοτροπία νικητή στο τμήμα. Το ασπάζεστε αυτό, το νιώθουν και οι παίκτες που παίζουν στο παρκέ;

«Σίγουρα η ΑΕΚ τα τελευταία δέκα χρόνια έχει νοοτροπία νικητή. Είναι μεγάλη ομάδα και εμείς προσπαθούμε να το εμπεδώσουμε στους καινούργιους παίκτες μας. Οι παλιοί καλαθοσφαιριστές βοηθούν τους νέους. Είμαστε μεγάλη ομάδα, πάμε για το πρωτάθλημα και εκεί θα επικεντρωθούμε!»

Πώς νιώθετε που έχετε την στήριξη όλων στην ΑΕΚ μας;

«Είναι η δεύτερη μου θητεία στην ΑΕΚ μετά την πρώτη μου τριετία. Είπα και πέρσι πως νιώθω σαν το σπίτι μου. Σίγουρα οι φιλάθλοι είναι στο πλευρό μας. Τώρα με τα μέτρα και αυτά είναι λίγο δύσκολο αλλά ελπίζουμε όταν βελτιωθούν οι συνθήκες να επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων και να είναι δίπλα μας έτσι ώστε να μας βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας».

Που μπορεί να φτάσει η ομάδα μας φέτος;

«Όπως είπα και πριν στόχος είναι ο πρωταθλητισμός. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο. Αυτοί είναι οι δύο μας στόχοι και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το πετύχουμε».

Τέλος ένα μήνυμα στον κόσμο μας;

«Ο κόσμος να ξέρει πως δουλεύουμε καθημερινά πάρα πολύ σκληρά. Ελπίζω στο τέλος να τους βγάλουμε ασπροπρόσωπους. Τους θέλουμε δίπλα μας. Εάν τους επιτρέψουν οι συνθήκες θέλω να βρίσκονται εδώ και να υποστηρίζουν την ομάδα».

Αφήστε μια απάντηση