Η εξαιρετική συνεργασία Σελλά – Παπαδόπουλου και ο πρωταθλητισμός

Ο συνάδελφος Νίκος Βαγγέλης ο οποίος αρθρογραφεί για την ιστοσελίδα triponta.com.cy αναφέρει για την πλήρη επιτυχία μέχρι τώρα των Σελλά και “Πιστόλα” στην καλαθοσφαιρική μας ΑΕΚ αλλά και για τον Ανδρέα Λευκαρίτη.

Aναλυτικά:

Η αποχώρηση του Ανδρέα Λευκαρίτη από τον προεδρικό θώκο και τα διοικητικά δρώμενα της Πετρολίνα ΑΕΚ, η ανησυχία στον κόσμο του σωματείου ήταν έκδηλη. Οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι το τέλος εποχής του διοικητικού ηγέτη του πλέον επιτυχημένου τμήματος της ομάδας της Λάρνακας θα έφερνε καθίζηση και αναπροσαρμογή στόχων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς ο Λευκαρίτης σαν γνήσιος ΑΕΚτζής που αγαπάει παθολογικά τον σύλλογο, δεν θα έφευγε χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιος για μια αξιόλογη διαδοχή κατάσταση. Και πέτυχε διάνα.

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας κατά το παρελθόν, ο Ανδρέας Λευκαρίτης έπλεκε διαρκώς το εγκώμιο του Βασίλη Σελλά, ο οποίος ήταν ο αφανής ήρωας της προηγούμενης διοίκησης. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, που σαν τον… Κέρβερο, δεν άφηνε κανέναν να ζημιώνει την ΑΕΚ. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου έχει πάρει στα χέρια του τη σκυτάλη και τα καταφέρνει περίφημα. Η αναμενόμενη μείωση του μπάτζετ και η αποχώρηση από τον πάγκο του εξαιρετικά επιτυχημένου και δουλευταρά, Δημήτρη Κουκούρη, δεν πτόησε τον έμπειρο παράγοντα , ο οποίος έφερε πίσω στο Κίτιον τον Νικόλα Παπαδόπουλο, τον στήριξε και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.

Ο “Πιστόλας” δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής καθώς αποτελεί αποδεδειγμένα έναν από τους πιο αξιόπιστους και πετυχημένους Κύπριους προπονητές. Κράτησε το τμήμα σε υψηλό επίπεδο και έβγαλε στον Ανδρέα Σιζόπουλο τον νεανικό του εαυτό σε μια από τις καλύτερες χρονιές της σπουδαίας καριέρας του. Συν τοις άλλοις πήρε το μάξιμουμ απ’ τον Ιάκωβο Παντελή και αξιοποίησε εξαιρετικά τον Ρομπέρτο Μαντοβάνη. Παράλληλα, έβαλε στο κλίμα τον ταλαντούχο Ρομπέρτο Αλεξάνδρου, τον οποίο φέτος θα αναβαθμίσει περαιτέρω. Οι επιλογές στους ξένους ήταν εύστοχες και κάπως έτσι ήρθε η πορεία πρωταθλητισμού που δεν άφησε να δούμε αν θα ολοκληρωνόταν με κάποιο τρόπαιο λόγω της βίαιης διακοπής της χρονιάς για τον COVID-19.

Το συμπέρασμα δεν αλλάζει έτσι κι αλλιώς. Η Πετρολίνα ΑΕΚ είναι ακόμα δυνατή και πρωταγωνιστεί. Φέτος προχώρησε σε νέες αξιόλογες μεταγραφές κρατώντας τον βασικό της κορμό παικτών και μένει να δούμε το κατά πόσο θα επηρεάσει η μείωση των ξένων. Από την εγχώρια αγορά έγινε επένδυση στο σπουδαίο ταλέντο του Γιάννη Γιανναρά και μένει να δούμε τι εικόνα θα υπάρξει μόλις “δέσει” η ομάδα. Ο ανταγωνισμός στις πρώτες θέσεις θα είναι φέτος πολύ πιο έντονος καθώς πέραν του Κεραυνού Στροβόλου, ο ΑΠΟΕΛ έκανε το μεγάλο “μπαμ” με τον Βασίλη Φραγκιά και ενισχύθηκε εντυπωσιακά, ενώ ο Απόλλωνας θα παλέψει για την υπέρβαση μετα τις σημαντικές κυπριακές και αμερικανικές προσθήκες αλλά και την επιστροφή του Φώτη Τακιανού στον πάγκο της ομάδας της Λεμεσού.

Στα φιλικά υπήρξαν σκαμπανεβάσματα και κάποια αποτελέσματα ήταν άσχημα, όμως αποδείχτηκε πως απλά αυτή ήταν η συνέπεια των δοκιμών με την εμφάνιση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ενάντια στον Κεραυνό να είναι καταπληκτική και η επική ανατροπή έκανε αντιληπτό πως η ΑΕΚ παραμένει διεκδικήτρια του τίτλου.

Αφήστε μια απάντηση