Καρίγιο ενόψει ΑΕΛ: «Είναι ευκαιρία για εμάς να πάμε μπροστά»

Η ΑΕΚ παρουσίασε τον νέο μας προπονητή, Χουάν Καρίγιο, με τον Ισπανό να μιλάει επίσης ενόψει και του αγώνα με την ΑΕΛ ενόψει της 5ης αγωνιστικής.

Το aekskala.net σας μετέφερε όλα όσα θα ειπώθηκαν στη διάσκεψη του κόουτς, με τον ίδιο να θεωρεί το ντέρμπι που έρχεται μια ευκαιρία για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά.

Αναλυτικά:

Τον λόγο πήρε ο Κόντε και παρουσίασε τον Καρίγιο:

”Θέλω να καλοσωρίσω τον νέο κόουτς στην πόλη μας, στην ομάδα μας, στο έργο μας. Ο Χουάν Καρίγιο ήρθε με βοηθό και αναλυτή. Δούλεψε στην Ουγγαρία, στην Κροατία, στην Πολωνία και στην Ισπανία. Είναι έμπειρος, ήταν βοηθός του Ποκετίνο. Πιστεύω και ελπίζω πως θα τα πάει πολύ καλά. Ελπίζω ότι θα είναι καλή επιλογή και να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε. Ευχαριστώ τον Χουάν και τον καλοσωρίζω στην ΑΕΚ”.

Στη συνέχεια μίλησε ο Ισπανός κόουτς:

”Είμαι χαρούμενος. Όταν είχα την προοπτική αυτή είπα ότι είναι μια καλή ευκαιρία. Ενθουσιάστηκα γιατί με έπεισε το πρότζεκτ. Ο Πρόεδρος και όλοι εδώ θέλουν τη βελτίωση και είναι σημαντικό. Χρόνο με τον χρόνο η ομάδα βελτιώνεται. Εγώ και οι συνεργάτες μου αναλύσαμε το πρωτάθλημα, βελτιώνεται. Είμαι τυχερός γιατί έχω καλό ρόστερ και μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο. Μας περιμένει αρκετή δουλειά. Όλη η πόλη φαίνεται ότι αγαπά το ποδόσφαιρο και αυτό είνα σημαντικό. Υπόσχομαι να δουλέψουμε σκληρά και το μέλλον θέλω να αποδειχθεί ωραίο”.

”Είναι δυνατό το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Είναι καλή ομάδα, οργανωμένη. Δύσκολος αντίπαλος. Είναι ευκαιρία για εμάς να πάμε μπροστά. Η φιλοσοφία μου είναι να προετοιμάζω την ομάδα μου για το τρίποντο. Έχουμε την ποιότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε όλα τα φόντα για να πάμε να πάρουμε το τρίποντο”.

”Φυσικά και αναλύσαμε τα πάντα και είδαμε πολλά ματς. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ο Πρόεδρος μου είπε πως θέλει μια ομάδα που να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Το ίδιο μου είπε και ο Κόντε. Θέλω να δημιουργήσω μια γενναία ομάδα με σεβασμό και σε κάθε ματς να πάμε για τη νίκη. Θέλω να βελτιώσω τους παίκτες και ο κόσμος μας να είναι περήφανος. Έχω συναντήσει πολύ καλό κόσμο εδώ, το ίδιο και οι ανθρώποι της ΑΕΚ που δουλεύουν συνεχώς. Δεν είχα χρόνο ακόμη αλλά μέρα με τη μέρα είναι και καλύτερα, το είπα στην οικογένεια μου”.

”Θέλουμε να υπάρχει ισορροπία. Δεν μένω σε ένα σύστημα αλλά το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες να μην αμφιβάλλουν για το πλάνο. Είναι φυσιολογικό σε ένα ματς οι θέσεις να αλλάζουν, και αυτό που πρέπει είναι οι παίκτες να ξέρουν το πλάνο. Θέλουμε μια ομάδα να φτιάχνει φάσεις και να έχει καλή συμπεριφορά στην άμυνα”.

”Η δουλειά μου είναι να βελτιώσω το ρόστερ. Δεν θα μιλήσω για προβλήματα. Είμαι εδώ για να βελτιώσω την ομάδα και διαθέτουμε έμπειρους παίκτες και νεαρούς με ταλέντο. Θέλω να βρω λύσεις και όχι προβλήματα”.

“Δεν θέλω να μιλάω για το παρελθόν. Θέλω να μιλάω μόνο για το μέλλον. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η ΑΕΚ και αυτό το πρότζεκτ. Δεν σκέφτομαι την Μπάγερν, την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ. Είμαι στην ΑΕΚ και η ΑΕΚ είναι η καλύτερη”.

”Θέλω να κερδίζω όλα τα παιχνίδια και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έτσι το σκεφτόμαστε στην ομάδα. Κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε και στο τέλος να μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας”.

”Ξέρω το επίπεδο στην Κύπρο. Το βλέπαμε τα τελευταία χρόνια και αγωνίζονται ποιοτικοί παίκτες στο πρωτάθλημα”.

”Είμαι χαρούμενος για την ανταπόκριση των παικτών. Χρειάζεται χρόνος για τη φιλοσοφία. Κάναμε καλά πράγματα και θέλουμε να κάνουμε καλύτερα. Αυτός είναι ο στόχος μας στην πορεία”.

”Δεν ξέρουμε για τα αγωνιστικά δεδομένα, είχαμε και το ματς κυπέλλου. Με τα υφιστάμενα δεδομένα μόνο 1-2 παίκτες ίσως δεν είναι στη διάθεση μας με την ΑΕΛ”.

”Νιώθω ότι όλοι μας δουλεύουμε για βελτίωση. Αυτό θέλω να ξέρει ο κόσμος. Είμαστε σε καλό δρόμο και θέλουμε να είναι περήφανος ο κόσμος για τα αποτελέσματα”.

Ο Κόντε στη συνέχεια απάντησε για την αλλαγή προπονητή:

”Από το ξεκίνημα φέτος είχαμε πει ότι το πρότζεκτ μας θέλει να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Αυτό θέλουμε. Δεν είχαμε βελτίωση και κάναμε την αλλαγή προπονητή. Δεν θα πω πολλά περισσότερα γιατί θα έχουμε τον χρόνο στην πορεία να το κάνουμε. Είμαστε παραμονές του ντέρμπι, είχαμε άμεσα ματς με το που ήρθε ο νέος κόουτς. Να περάσουν τα παιχνίδια και θα μπορέσουμε να απαντήσουμε πιο καθαρά. Οι αποφάσεις πάρθηκαν για να είμαστε καλύτεροι. Δεν είχε να κάνει με τα αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που θα πάρεις το αποτέλεσμα. Θέλουμε να βελτιώσουμε τη ταυτότητα της ομάδας και δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Προέδρου. Να βελτιωνόμαστε. Τον ευχαριστούμε τον Πρόεδρο που μας δίνει αυτές τις συνθήκες”.

Το Live Streaming:

Αφήστε μια απάντηση