Δημοσίευμα: Τι είπε στους παίκτες μας ο Κανέδα και αυτά που ζητάει

Ο συνάδελφος Αντρέας Βεντούρης δημοσιεύει στην ιστοσελίδα balla.com.cy την ομιλία του Κανέδα προς τους παίκτες μας, αλλά και ποια είναι τα βασικά “θέλω” του κόουτς.

Αυτούσιο το άρθρο:

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στα… βουνά, με την αποστολή να έχει ήδη επιστρέψει στη βάση της και σήμερα Δευτέρα, δίνεται συνέχεια στη Λάρνακα με απογευματινή προπόνηση. Ο Νταβίδ Κανέδα έμεινε ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του και πριν την αναχώρηση από την Κακοπετριά, στην ομιλία του έστειλε το μήνυμα για περισσότερη δουλειά.

«Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά σας. Είμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας, έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού.

Ο Κανέδα βλέπει τους παίκτες του να αφομοιώνουν αυτά που ζητάει με την πάροδο του χρόνου. Αυτά που ζητάει ο κόουτς είναι: καλή κυκλοφορία της μπάλας, πρέσινγκ, σιγουριά στις μεταβιβάσεις, κατοχή και να είναι κοντινές οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Αυτά είναι τουλάχιστον κάποια από τα βασικά «θέλω» του 50χρονου προπονητή, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, με την συμπεριφορά του κερδίζει τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Κανέδα δεν είναι ο προπονητής που θα… βάλει τις φωνές. Δίνει συνεχώς οδηγίες, μιλάει με τους παίκτες του, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο. Γενικώς έχει αφήσει καλές εντυπώσεις με τον τρόπο του στη διάρκεια της προετοιμασίας κι αυτό αναμφίβολα είναι κάτι θετικό. Ας μη ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει ως πρώτος προπονητής και ο ίδιος έχει μεγάλο κίνητρο να πετύχει.

Αφήστε μια απάντηση