Αποκλειστική συνέντευξη Τρισκόφσκι στο AEKSKALA: «Αυτό μας έλειψε τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον κόσμο δεν έχουμε όρια!»

Ιβάν Τρισκόφσκι. Ένας μεγάλος αρχηγός για την ομάδα μας που ξεχωρίζει στο γήπεδο με τα χαρακτηριστικά του.

Η ιστοσελίδα μας εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη από τον «Ιβάν τον τρομερό», με το ραντεβού να δίνεται στις εγκαταστάσεις της ΑΡΕΝΑΣ μας. Εξάλλου είναι το σπίτι και των δύο μας!

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ποιοι είναι οι στόχοι του τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο, ενώ αποθέωσε τον Πρόεδρο μας Άντρο Καραπατάκη. Συν αυτών, μίλησε και για τη σχέση του με τον κόσμο μας αλλά και για τους Κόντε-Κανέδα.

Ακολουθεί η συνέντευξη που έδωσε ο αρχηγός μας στον Κωνσταντίνο Κούλα:

  • Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που σε ώθησε να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Θα πάμε αρκετά χρόνια πίσω, να είμαι ειλικρινής ξεκίνησα και έκανα πολλά αθλήματα στην αρχή. Είμαι από μία αθλητική χώρα. Με κάθε άθλημα γίνεσαι διάσημος. Είχα την ευκαιρία και την τύχη που ο πατέρα μου με πήρε στην ομάδα που ξεκίνησα, στην Βάρνταρ. Στην αρχή μου άρεσε επειδή παίζαμε στην περιοχή μας που έμενα. Το πάθος μου και η αγάπη για την νίκη έρχονται από εκεί».

  • Πιστεύεις ότι θα είναι στο ίδιο επίπεδο το ποδόσφαιρο εδώ στην Κύπρο την νέα σεζόν ή μετά την πανδημία από το Covid-19 θα πέσει;

«Κατά την άποψη μου δεν θα είναι σίγουρα το ίδιο. Θα είναι περίεργο. Πρώτα από όλα ξεκινάει η σεζόν 22 Αυγούστου και πρέπει να τελειώσουμε Απρίλη, ποτέ δεν τελειώναμε τόσο γρήγορα και ανάμεσα σε αυτό το διάστημα έχει και διαλείμματα λόγω των Εθνικών ομάδων. Κάθε 3-4 μέρες θα έχει παιχνίδια, θα είναι πολύ πιεσμένο το πρόγραμμα και θα χρειάζεσαι περισσότερη φυσική κατάσταση. Αυτή η ευκαιρία με τις πέντε αλλαγές μπορεί να βοηθήσει.

Ελπίζω να κρατήσουμε το ίδιο επίπεδο ποδοσφαίρου. Απ’ ότι γνωρίζω όλοι προσπαθούν να φτιάξουν καλύτερα ρόστερ, αλλά η οικονομική πτυχή δυστυχώς κτύπησε το παγκόσμιο. Επίσης πρέπει να είσαι τυχερός στην μεταγραφική αγορά για να φέρεις ποιοτικό και όχι ακριβό παίκτη ταυτόχρονα. Εμείς ως παίκτες, οι προπονητές και το προσωπικό πρέπει να είμαστε δημιουργικοί ώστε να ωθήσουμε και να κρατήσουμε το ίδιο επίπεδο τουλάχιστον».

  • Η ομάδα μας μέχρι τώρα έχει ανακοινώσει δύο ποδοσφαιριστές. Ποια η γνώμη σου για τις μέχρι τώρα μεταγραφές;

«Σίγουρα ένας παίκτης που έρχεται στην ΑΕΚ πρέπει αναμφίβολα να έχει ποιότητα και να αξίζει να είναι εδώ. Για να έρθει κάποιος εδώ, δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια μία βάση που πληροί κριτήρια όπως πάθος και ποιότητα σε αυτή την ομάδα. Δεν μπορούν όλοι να παίζουν στην ΑΕΚ. O στόχος μας είναι πάντα ψηλός και για να είναι εδώ σίγουρα έχουν την ποιότητα και πρώτα από όλα την υποστήριξη μου εμένα αλλά και από όλους για να προσαρμοστούν το συντομότερο δυνατό».

  • Σε ποια θέση του ρόστερ πιστεύεις ότι θέλει περισσότερο ενίσχυση η ΑΕΚ;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω πως είναι ερώτηση για εμένα επειδή δεν θέλω να υποτιμήσω κάποιον. Δεν είναι μέρος της δουλειάς μου και υπάρχουν άτομα που είναι υπεύθυνοι για αυτό, φτιάχνοντας αναλυτικό πλάνο. Και οι προπονητές παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο, όπως και ο τεχνικός διευθυντής, ο σκάουτερ. Αυτοί γνωρίζουν που είμαστε αδύνατοι και που χρειαζόμαστε περισσότερη ενίσχυση. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση καθώς δεν είναι αρμοδιότητα μου».

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την νέα σεζόν τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο;

«Σε προσωπικό επίπεδο ήμουν άτυχος την προηγούμενη χρονιά επειδή ήμουν πρώτος σκόρερ. Δεν είναι εύκολο να το αποδεχθώ με τον τρόπο το οποίο το έχασα, ήταν μεγάλο κτύπημα για μένα. Από την άλλη μεριά δεν είμαι άτομο που βλέπω πίσω μου αλλά σίγουρα αυτό θα είναι ένα έξτρα κίνητρο και θέλω να το πετύχω. Όμως δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου αλλά με την βοήθεια των συμπαικτών μου, που είναι πάντα σημαντικός ο ρόλος τους για εμένα επειδή είμαστε μαζί. Θα το προσπαθήσω ακόμη περισσότερο χωρίς εγωισμό, μόνο με φιλοδοξία. Όσο για το ομαδικό επίπεδο πάντα βλέπουμε για ψηλούς στόχους σε πρωτάθλημα, κύπελλο και στην Ευρώπη που είναι πολύ παράξενο καθώς για δεύτερη φορά στην καριέρα μου που δεν θα παίξω στην Ευρώπη. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την περίοδο την εντατική προπόνηση, αυτό θα είναι δύσκολο ωστόσο πρέπει να το πάρουμε βήμα βήμα. Δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτα εκτός από την σκληρή δουλειά αγώνα με αγώνα. Δυστυχώς τα παιχνίδια που μοιάζουν εύκολα μπορούν να χαθούν αρκετοί βαθμοί και αυτό μας στοιχίζει στο τέλος του χρόνου. Πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός. Η στάση μας θα πρέπει να είναι η ίδια ανεξαρτήτου αντίπαλου».

  • Μετά την απόσυρση του Νταβίντ Καταλά την περσινή σεζόν, είσαι ο αρχηγός μας. Μόλις σου το ανακοίνωσαν, ποια ήταν η αρχική σου αντίδραση;

«Τον ρόλο του αρχηγού τον είχα και πριν δύο χρόνια στη θέση του τρίτου αρχηγού. Όταν ήταν ο Καταλά, ο Μουρίγιο, και μόλις σταμάτησε ο Ηλίας Χαραλάμπους. Μόλις έγινε αυτό με διάλεξαν εμένα σαν τρίτο. Μετά την απόσυρση του Μουρίγιο έγινα δεύτερος και μόλις έφυγε ο Καταλά έγινε το αναμενόμενο με την υποστήριξη των παικτών και όλων στην ομάδα. Είναι έξτρα ευθύνη την οποία και απολαμβάνω και την αναλαμβάνω. Και στα καλά και στα κακά είμαι εκεί, δεν το αποφεύγω. Είμαι σε μία θέση που εκπροσωπώ τους συμπαίκτες μου, την ομάδα, τους ανθρώπους και τους φιλάθλους και είναι τιμή μου. Δίνω και θα δίνω το 100%, είναι τιμή μου».

  • Ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που συνεργάστηκες μαζί του στην ομάδα μας;

«Eίναι μία δύσκολη ερώτηση για την οποία δεν έχω ποτέ κάποια απάντηση. Γενικά δεν έχω κάποιο καλύτερο αγώνα και γκολ. Δεν είναι εύκολο στα 33 μου να βρω απάντηση για αυτά τα ερωτήματα. Είχα αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές μαζί μου, αλήθεια πολύ καλούς ποδοσφαιριστές».

  • Διάλεξε την ιδανική 11αδα από συμπαίκτες σου στην ΑΕΚ.

«Όταν τελειώσω την καριέρα μου να απαντήσω (γέλια)».

  • Ποια η άποψη σου για τον πρόεδρο της ομάδας μας Άντρο Καραπατάκη;

«Με τον Άντρο Καραπατάκη από την πρώτη μέρα που συναντηθήκαμε μέχρι και σήμερα δημιουργήσαμε μία σχέση μοναδική. Πρώτα από όλα είναι κύριος, ένας στο είδος του! Πολύ πετυχημένος στη επιχείρηση του και έχει φοβερές φιλοδοξίες. Μπορώ με σιγουριά να πω ότι είναι αυτός που δημιούργησε μία ΑΕΚ με ψηλούς στόχους, έφτιαξε γήπεδο, το ξεκίνησε και το τελείωσε και ποτέ δεν σταματάει αν δεν τα ολοκληρώσει όλα. Λένε πολλά για αυτόν τα όσα έκανε. Είναι τιμή μου που τον γνώρισα και είμαι στην ΑΕΚ. Έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες και αυτό μας βοηθά στην επικοινωνία. Έχω να πω τα καλύτερα για τον Πρόεδρο, είναι κύριος».

  • Πως είναι η σχέση σου με τον Κόντε;

«Mε τον Κόντε έπαιξα εναντίον του σαν ποδοσφαιριστής πριν από χρόνια αλλά δεν είχαμε αναπτύξει σχέσεις. Δεν είχε τον χρόνο πέρσι να δείξει τι μπορεί να κάνει. Αυτό που έδειξε σε εμάς είναι πως έχει φιλοδοξίες και θέλει να μας οδηγήσει στην επιτυχία. Ελπίζω ότι θα τον βοηθήσουμε και εμείς. Είμαστε ένας όμιλος ανθρώπων που έχουμε κοινό στόχο. Να κερδίζουμε. Άρα ευτυχώς ο τρόπος που δουλεύει και μας το έδειξε είναι ο καλύτερος».

  • Θεωρείς ότι με τον κύριο Κανέδα η ΑΕΚ μας μπορεί να σταθεροποιηθεί στις πρώτες θέσεις;

«O προπονητής μας επίσης έχει φιλοδοξίες. Προσπαθεί και έχει πολύ πάθος το οποίο θέλει να μεταδώσει και σε εμάς. Πέρσι ήταν παράξενο και δεν μπορεί κάποιος να τον κρίνει καθώς σε δύο παιχνίδια με την Ανόρθωση κερδίσαμε ένα, χάσαμε ένα, και ο ίδιος αποφάσισε να παραμείνει. Όποιος είναι εδώ έχει την ποιότητα να είναι εδώ. Μπορεί να βοηθήσει. Ο κόουτς προσπαθεί να μας περάσει τη φιλοσοφία του για να την βγάλουμε και εμείς στο γήπεδο».

  • Ανήκεις στο έμψυχο δυναμικό μας από το 2016. Ποια η καλύτερη σου και ποια η χειρότερη σου στιγμή;

«H χειρότερη μου στιγμή, είναι αυτή την περίοδο διότι δεν θα παίξουμε στην Ευρώπη και διότι δεν τελείωσε το πρωτάθλημα. Αυτή όλη η κατάσταση με τον κορονοϊό, ένα καλοκαίρι χωρίς παιχνίδια στην Ευρώπη. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα όμως. Δεν μπορώ να αποφύγω ότι δεν είναι φυσιολογικό, για μένα δεν είναι φυσιολογικό και είναι από τις χειρότερες μου στιγμές να μην παίξω στα προκριματικά. Η καλύτερη είναι πως κάθε χρόνο είχαμε εισιτήριο για Ευρώπη, κάθε χρόνο είχαμε πολλές επιτυχίες στην Ευρώπη συνεχώς. Είχαμε και ένα χρόνο συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κάθε χρόνο σχεδόν φτάναμε στο τελευταίο βήμα. Το απολαμβάνω που είμαι εδώ. Προσπαθώ να βρω σε κάθε κατάσταση καλές στιγμές για να τις θυμάμαι και να τις απολαμβάνω. Το γκολ μέσα στην Ρωσία, το γκολ κόντρα στην Λεβερκούζεν, κόντρα στη Ζυρίχη αλλά και τα τέσσερα γκολ μέσα στην Σόφια».

  • Λίγα λόγια για το γκολ σου μέσα στην Μόσχα!

«Το γκολ στην Μόσχα είναι μία καταπληκτική στιγμή ιδιαίτερα για το σημείο το οποίο επιτεύχθηκε το γκολ, τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Μία καταπληκτική ομάδα, με έδρα, ατμόσφαιρα, φιλάθλους. Το καλύτερο πράγμα από αυτό είναι ότι ήρθε η πρόκριση όμως, αυτό μετρά. Θα θυμάμαι μετά για πάντα τους πανηγυρισμούς στο ξενοδοχείο, τον κόσμο μας στο αεροδρόμιο.

Ήταν μια τεράστια κατάσταση και με κάνει χαρούμενο ότι σκόραρα, γιατί συμμετείχα άμεσα σε αυτή την ιστορική στιγμή. Αλλά και πάλι είμαστε ομάδα και δεν θα βάλω ποτέ πάνω τον εαυτό μου για να πάρω όλα τα εύσημα. Αν δεν έπαιρνα την μπάλα από τον Λαρένα για να σκοράρω, δεν θα το είχαμε αυτό. Όλα αυτά συνδέονται με μία από τις καλύτερες μου στιγμές».

  • Ποιο γκολ σου δεν θα ξεχάσεις ποτέ αρχηγέ;

«Θα πω αυτό στη Μόσχα! Αλλά και αυτό στη Ζυρίχη. Είναι πολλά, γράψτε ότι δεν έχω απάντηση να δώσω (γέλια)».

  • Πως νιώθεις όταν παίζεις στην ΑΡΕΝΑ; Φαντάζομαι δεν είναι το ίδιο με εκτός έδρας!

«Σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Η Αρένα είναι το σπίτι μας, είναι το σπίτι μου. Όλα είναι πιθανά εδώ. Είμαστε ανίκητοι και έχουμε χτίσει μια δυναμική. Είναι το δικό μας γήπεδο. Δεν είναι ευχάριστο για κανένα να έρχεται εδώ να παίζει. Πρέπει φέτος να βελτιωθούμε και να βελτιώσουμε τα στατιστικά μας. Όταν παίζουμε στην έδρα μας, παίζουμε στο σπίτι μας. Για κανέναν δεν πρέπει να είναι εύκολο να έρχεται εδώ».

  • Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στην ομάδα μας αρχηγέ;

«Θέλω να μείνω εδώ, το απολαμβάνω εδώ στην ΑΕΚ. Μου αρέσει το πρότζεκτ και νιώθω αγάπη από όλους. Έχουμε πολύ καλή σχέση και δεν με αφήνουν να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλω να μείνω εδώ και να φέρω στην ομάδα αυτό που αξίζει. Ένα πρωτάθλημα. Θα παίζω μέχρι εκεί που μπορώ, μέχρι εκεί που μπορώ να βοηθήσω».

  • Είδαμε πως έχεις πολύ καλή σχέση με τον κόσμο μας. Ένα σχόλιο για αυτό.

«Για εμένα προσωπικά, μπορεί να παίξεις καλά, μπορεί όχι και τόσο κακά. Αυτά είναι φυσιολογικά σε μια δουλειά. Αυτό που μετρά είναι οι σχέσεις μεταξύ μας, ειδικά με τους οπαδούς. Ο κόσμος έρχεται, είτε με κρύο, είτε με ζέστη, είτε με βροχή. Για εμένα είναι σημαντικό να έχουμε καλή σχέση. Αν είμαστε ένα, και κτίσουμε σχέσεις μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι σπάνιο να πάει μια ομάδα καλά. Έχουν κεντρικό ρόλο σε κάθε ματς, είναι ο 12ος μας παίκτης. Είναι κάτι που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτό. Τους νιώθουμε δίπλα μας και μας δίνουν κίνητρο. Αν νιώθεις πως τους έχεις δίπλα σου και σε υποστηρίζουν, δεν έχεις όρια μέχρι που μπορείς να φτάσεις».

  • Σε ποια θέση προτιμάς να παίζεις;

«Τα τελευταία χρόνια άλλαξα λίγο τη θέση μου. Παίζω ως επιθετικός, ή δεύτερος επιθετικός. Νιώθω καλά εκεί και προσφέρω αρκετά εκεί. Άρα θα πω αυτές τις θέσεις. Όχι πλέον σαν ακραίος δηλαδή».

  • Ποιος επιθετικός είναι το πρότυπο σου;

«Είμαι μιας διαφορετικής γενιάς από τους Μέσι και Κριστιάνο. Όταν μεγάλωνα δεν είχε ίντερνετ (γέλια) και θα πω τον Βραζιλιάνο τον Ρονάλντο. Ήταν φοβερός, κάτι που προσπαθείς να μοιάσεις. Όμως οι Μέσι και Κριστιάνο έσπασαν όλα τα ρεκόρ, είναι μοντέρνοι».

  • Μέσι ή Ρονάλντο αρχηγέ;

«Θα διαλέξω τον Μέσι, όχι γιατί είναι το στιλ μου, όχι. Ό,τι κάνει είναι εξαιρετικό και φυσικό. Απίστευτα φυσικό, εδώ και 10 χρόνια. Ο Κριστιάνο είναι τέρας. Πως τρέχει, πως γυμνάζεται, είναι μηχανή. Δεν είναι εύκολο να σκοράρεις σαν αυτόν. Οι νέοι πρέπει να δουν τον τρόπο ζωής του, όχι μόνο το μαλλί του. Η προσπάθεια του για να φτάσει εκεί ήταν τεράστια».

  • Ποιος αμυντικός στην Κύπρο και ποιος στην Ευρώπη σε δυσκόλεψε περισσότερο;

«Θα θυμάμαι αυτή την ερώτηση και θα την απαντήσω όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο (γέλια)».

  • Τι θεωρείς πως μας έλειψε αρχηγέ και δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα πρωτάθλημα;

«Χάσαμε αρκετούς πόντους που δεν έπρεπε. Δεν υποτιμώ ομάδες, αλλά παιχνίδια στα οποία έπρεπε να κερδίζαμε δεν τα καταφέραμε. Όταν δεις τα κακά σου αποτελέσματα και απέναντι σε ποιον έχασες πόντους, λες ότι αν τα κέρδιζες αυτά θα είχες επιπλέον 5 πόντους. Δεν έχει εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να κερδίζεις συνεχώς και είναι κάτι που μας έλειψε τα τελευταία χρόνια και δεν πήραμε το πρωτάθλημα».

  • Όταν θα πρέπει να παραδώσεις το περιβραχιόνιο της ΑΕΚ μας, ποιον θεωρείς τον καταλληλότερο από τους υπάρχοντες στο ρόστερ για να σε διαδεχθεί στην αρχηγία;

«Δεν μπορώ να διαλέξω. Συνήθως οι παίκτες οι άλλοι διαλέγουν τον αρχηγό. Ο επόμενος αρχηγός πρέπει να πιστεύουν σε αυτόν οι υπόλοιποι και να αναλάβει την ευθύνη στα καλά και στα κακά. Όταν οι παίκτες διαλέγουν, δεν θα διαλέξουν τον αρχηγό απλά γιατί είναι φίλος τους».

  • Ποιον παίκτη θεωρείς τον καλύτερο που πέρασε από το Κυπριακό πρωτάθλημα;

«Μπορώ να είμαι εγωιστής τώρα; (γέλια). Είναι αρκετοί παίκτες που πέρασαν και έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είναι λάθος να υποτιμούν την Κύπρο, έχουν περάσει καλοί παίκτες και οι ομάδες παίζουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο».

  • Ένα μήνυμα για την νέα ΑΕΚ αρχηγέ αλλά και για τον κόσμο μας.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να συμπληρωθεί το ρόστερ. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το πνεύμα μας και πως θα είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε την νοοτροπία, γιατί αυτή η ομάδα αξίζει παίκτες που να έχουν τη νοοτροπία νικητή για να φέρουμε το τρόπαιο εδώ. Θα δώσουμε το 100% και θα προσπαθήσουμε να το δίνουμε συνεχώς για να κερδίσουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν με νοιάζει αν είναι απίθανο ή όχι. Παιχνίδι με παιχνίδι. Έτσι θα πρέπει να προετοιμαστούμε. Ελπίζω σύντομα να έχουμε τον κόσμο μαζί μας στο γήπεδο και να συνεχίσουμε ό,τι κάναμε μέχρι τώρα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και είμαστε. Θέλουμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Αφήστε μια απάντηση