Μίλησε ο Ρόκα: «Είναι αλήθεια ότι στην ΑΕΚ…»

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας, Τσάβι Ρόκα, μίλησε στην Ισπανική As.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στο συμβόλαιο που είχε με την ΑΕΚ μας αλλά έδωσε και τη δική του άποψη για το αν προτιμά τους Ισπανούς ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις τους:

«Είχα συμβόλαιο με την ΑΕΚ Λάρνακας αλλά αποφάσισα να φύγω ένιωσα την ανάγκη να ξεκουραστώ. Ήμουν τόσο κοντά στον να συνεργαστώ με την Μπαρτσελόνα, αλλά τα γεγονότα δεν βοήθησαν. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός έψαχνε για το κατάλληλο άνθρωπο ως Τεχνικό Διευθυντή. Ήρθαν να με βρουν χωρίς να γνωρίζω γιατί. Η φλόγα άναψε πάλι και όταν συναντήθηκα μαζί τους για να δω τι ήθελαν. “Ήταν ξεκάθαροι: πίστευαν ότι ήμουν ο σωστός και δεν δίσταζα να συμμετάσχω σε αυτό το έργο. Θέλω να βάλω τον σύλλογο εκεί που ανήκει ιστορικά».

«Αν και από έξω φαίνεται ότι κοιτάζω να αποκτώ Ισπανούς ποδοσφαιριστές, δεν είναι έτσι. Είναι αλήθεια ότι στην ΑΕΚ Λάρνακας συνάντησα κάποιους που ήταν εκεί και στη συνέχεια φέραμε περισσότερους. Αλλά όποτε ψάχνω για κάποιο προφίλ, προσπαθώ να μην τους μαζικοποιώ. Προσπαθώ ακόμη και να αποτρέψω από το να είναι Ισπανοί. Εάν ο παίκτης είναι καλός, η εθνικότητα δεν έχει σημασία, αλλά προσπαθώ να μην δημιουργήσω μια παροικία.

Πάντα προσπαθώ να πηγαίνω και πέρα από την απόδοση του παίκτη στο γήπεδο. Ενδιαφέρομαι πολύ για την προσωπική του ζωή, για να δημιουργήσω καλές ομάδες ανθρώπων, γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Εάν δεν είστε καλός άνθρωπος, είναι πολύ δύσκολο να πετύχετε στη ζωή. Κάνε ό, τι κάνεις. Κατά τη στιγμή της μεταγραφής, προσπαθώ να αποκτήσω πληροφορίες σε προσωπικό επίπεδο.

Παρόλο που το ποδόσφαιρο είναι Παγκοσμιοποιημένο και υπάρχει πάντα πρόσβαση σε όλα αυτά μέσω κάποιου, οι πιο αξιόπιστες πληροφορίες που μπορώ να πάρω είναι από την ισπανική αγορά. Γι ‘αυτό μερικές φορές πηγαίνω για Ισπανούς. Μερικοί μάνατζερ κάνουν πλάκα όταν λέω «Ψάχνω αυτό, αυτό και αυτό, αλλά αν γίνεται, όχι Ισπανούς».

Αφήστε μια απάντηση