«Στην ΑΕΚ με αγκάλιασαν, το είχα αποφασίσει εδώ και καιρό»

Προ ημερών έγινε γνωστή η ανανέωση του συμβολαίου του καλαθοσφαιριστή μας Ανδρέα Σιζόπουλου, ο οποίος θα συνεχίσει να φορά τον Κίμωνα στο στήθος.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, η ιστοσελίδα triponta.com.cy επικοινώνησε με τον Κύπριο άσο της ομάδας μας, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στο συγκεκριμένο Μέσο.

Αυτούσιο το δημοσίευμα:

Με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του Ανδρέα Σιζόπουλου με την Πετρολίνα ΑΕΚ, επικοινωνήσαμε με τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή, ο οποίος επεκτάθηκε και στη γενικότερη εικόνα της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, κάνοντας σχόλιο και για την μείωση των ξένων και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στους Κύπριους καλαθοσφαιριστές.

Αναλυτικά:

Για την ανανέωση του συμβολαίου: «Ήταν κάτι αναμενόμενο, δεν χρειάστηκε μεγάλη διαδικασία για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Είχα αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό πως θα παραμείνω στην ΑΕΚ. Από την πρώτη ημέρα που πήγα στην ΑΕΚ, με αγκάλιασαν αμέσως και μετά από πάρα πολλά χρόνια νιώθω πως βρίσκομαι σε μία οικογένεια. Με βοηθήσαν εντός και εκτός γηπέδου τόσο η οικογένεια Λευκαρίτη όσο και όλοι από το Συμβούλιο της ομάδας που ήταν πάντα κοντά μου. Με τέτοιο κλίμα, δεν θα μπορούσα να κοιτάξω κάτι άλλο».

Για την μείωση των ξένων: «Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να κρατήσουν τις ομάδες και είναι μία ευκαιρία για όλους τους κύπριους καλαθοσφαιριστές να το δουν πιο επαγγελματικά. Κακά τα ψέματα, όσο υπήρχαν πολλοί ξένοι, πολλά παιδιά σταματούσαν το μπάσκετ ή έφευγαν για το εξωτερικό. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους και εμείς μέσω ΠΑΣΚ να τους παροτρύνουμε να βάλουν περισσότερες ώρες δουλειάς στο γήπεδο».

Για το πως θα επηρεαστούν οι ισορροπίες του πρωταθλήματος: «Κάποιες ομάδες τα τελευταία χρόνια, στήριξαν τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή, όπως ο Κεραυνός, ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ. Το έκαναν έμπρακτα, με συμβόλαια, χωρίς να απαξιούν την προσπάθεια του Κύπριου καλαθοσφαιριστή. Πρέπει και τα υπόλοιπα σωματεία να καταλάβουν πως το προϊόν είναι ο Κύπριος καλαθοσφαιριστής. Φυσικά πρέπει να αποφευχθούν περιπτώσεις καλαθοσφαιριστών να ζητούν υπέρογκα ποσά για να υπογράψουν συμβόλαια με ομάδες, που επίσης είναι κάτι που δουλεύει ο ΠΑ.Σ.Κ. ώστε να μην έχουμε τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει όμως να καταλάβουν οι Πρόεδροι των ομάδων πως πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στον Κύπριο καλαθοσφαιριστή, γιατί υπάρχουν δυνατότητες. Ας μην ξεχνάμε πως όταν ξεκινούσα εγώ πριν από 18 χρόνια, έπαιζαν δύο ξένοι μόνο στο πρωτάθλημα. Τότε γιατί υπήρχαν Κύπριοι και σήμερα δεν υπάρχουν; Σίγουρα είναι ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και δεν θα βγουν από τη μία μέρα στην άλλη παίκτες, όμως είναι κάτι που έπρεπε να γίνει. Πρέπει να καταλάβουν οι Προέδροι πως πρέπει να επενδύσουν στις ακαδημίες τους, ώστε να βγάλουν παίκτες για την ανδρική ομάδα, κάτι που θα τους συμφέρει και οικονομικά. Έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα».

Αφήστε μια απάντηση