Όταν η ΑΕΚ μας έφερνε τα πάνω κάτω στα ντέρμπι! (vids)

H ΑΕΚ μας σε αυτά τα 26 χρόνια εν ζωή, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει πανηγυρίσει πολλές σημαντικές και καθοριστικές νίκες σε μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος!

Οι νίκες όμως που προήλθαν από ανατροπή αφήνουν μια ξεχωριστή γλυκιά γεύση σε όλους εμάς τους ΑΕΚτζήδες. Είναι οι επιτυχίες που χωρίς αμφιβολία θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας!

Το ΑΕΚ SKALA κάνει μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν για να σας παρουσιάσει και να σας θυμίσει έξι από τις μεγαλύτερες ανατροπές που πετύχαμε στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Επίσης δεν μπορούσαμε να ξεχάσουμε και την πιο σημαντική μας ανατροπή, αυτή στο θεσμό του κυπέλλου, όπου εν τέλει μας έστεψε και κυπελλούχους το 2018!

Πάμε να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και χρονολογικά, αφήνοντας όμως την ανατροπή του κυπέλλου τελευταία, καθώς αυτή ήταν κατά τη γνώμη μας και η πιο σημαντική.

ΑΕΚ – Ανόρθωση 4-3 (13/03/2004)

Πρώτος μας σταθμός το ΓΣΖ στο μακρινό 2004 όπου κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της ομάδας μας, αλλά και ταυτόχρονα στα χρονικά ολόκληρου του πρωταθλήματος, κόντρα στην Ανόρθωση.

Ο πίνακας του σκορ στο 36ο  λεπτό ανέγραφε 0-3. Όλα όμως απ’ εκεί και πέρα άλλαξαν. Η ΑΕΚ μας έδειξε πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα και ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα για να κερδίσει με τελικό σκορ 4-3. Σκόραραν για την ομάδα μας οι Σταύρος Φουκαρής (αυτογκόλ) 36’, Ισαίλοβιτς (2) 54’ και 84’, και Σάπο 90+3’.

Τα γκολ της ομάδας μας μετά το 2:30 από τα στιγμιότυπα του BallaComCy:

ΑΕΚ – Ομόνοια 2-1 (01/11/2015)

Στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του Κυπριακού πρωταθλήματος η ομάδας μας υποδέχεται στο ΓΣΖ την Ομόνοια Λευκωσίας.

Οι “πράσινοι” άνοιξαν το σκορ στο 37ο λεπτό μετά από τραγικό λάθος της άμυνας μας.

Ευτυχώς η ομάδα μας αντέδρασε και απάντησε με δύο τέρματα του “κίλερ” Αντρέ Άλβες στο 41ο και  62ο λεπτό αντίστοιχα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ (2-1).

Τα τέρματά μας μετά το 1:16 από το κανάλι του SigmaLiveSports:

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 1-2 (22/12/2015)

Σχεδόν δύο μήνες μετά από την μεγάλη μας ανατροπή κόντρα στην Ομόνοια ταξιδέψαμε στο ΓΣΠ για την 16η αγωνιστική, με φόντο την κορυφή του πρωταθλήματος απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Τα πράγματα για την ομάδα μας δυστυχώς δεν ξεκινούν καθόλου καλά καθώς βλέπουμε τους  “γαλαζοκίτρινους” πριν συμπληρωθούν τα  πρώτα τρία λεπτά παιχνιδιού να αποκτούν το προβάδισμα.

Η ψυχή των παιχτών της ΑΕΚ μίλησε εκεί που έπρεπε. Ο αρχηγός Καταλά ήταν αυτός που έδειξε τον δρόμο για την ανατροπή με δικό του γκολ στο μισάωρο του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο συνήθης ύποπτος εκείνης της χρονιάς, Αντρέ Άλβες, στο 72ο λεπτό της αναμέτρηση μετά από άψογο πλασέ στην κίνηση, έγραψε το τελικό 1-2 και συνάμα την πρώτη μας εκτός έδρα νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ μετά από το 2013.

Απολαύστε την ανατροπή μετά το 1:00 από το κανάλι του SigmaLive Sports:

ΑΕΚ – ΑΕΛ 2-1  (05/11/2016)

Ανατροπή με άρωμα ισπανικό κατάφερε η ΑΕΚ μας την συγκεκριμένη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΛ στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2016-2017.

Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα μέσα στο ΑΕΚ Αρένα.

Το χρονόμετρο γράφει 79 λεπτά αγώνα και ο Ακοράν με μία πραγματική φωτοβολίδα από τα 25 μέτρα βάζει ξανά την ομάδα μας μέσα στο κόλπο της νίκης. Το κερασάκι στην τούρτα για την τελική ανατροπή 2-1 έρχεται από ένα ακόμη Ισπανό, τον Τέτε, μετά από ένα άπιαστο σουτ εντός περιοχής οκτώ λεπτά πριν την ολοκλήρωση του  90λέπτου.

Τα τέρματα της ομάδας μας βρίσκονται μετά το 2:16 από την κάμερα της  CytavisionSports:

ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ 2-1 (01/04/2017)

Ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ήταν αδιαμφισβήτητα το ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ για την 3η αγωνιστική των Play-Offs.

Κάτι σαν Deja Vu του 2015 για την ΑΕΚ μας καθώς βρισκόταν και πάλι με την πλάτη στον τοίχο από πολύ νωρίς.

Η “χρυσή αλλαγή” του Imanol Idiakez ήταν ο Κύπριος στράικερ Νέστορας Μυτίδης. Πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου στο 78ο λεπτό στην θέση του Hevel και μέχρι το 81ο κατάφερε να γράψει το όνομά του στο πίνακα των σκόρερ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το παιχνίδι όδευε προς την ολοκλήρωσή του αλλά φαίνεται πως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο Χόρχε Λαρένα, ο οποίος στην εκπνοή του αγώνα μετά από μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ σφράγισε την ανατροπή και συνάμα την νίκη για την ομάδα μας!  

Δείτε τα γκολ της ομάδας μας από το κανάλι της CytavisionSports μετά το 5:05:

ΑΕΚ – Ομόνοια 2-1 (19/05/2019)

Η τελευταία αγωνιστικής της περσινής χρονιάς κόντρα στην Ομόνοια είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα για την ομάδας μας για δύο λόγους. Πρώτο με νίκη εξασφαλίζαμε και μαθηματικά την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και  δεύτερο και κυριότερο ο αρχηγός μας Νταβίντ Καταλά θα αποχαιρετούσε τους αγωνιστικούς χώρους μετά από μία πλούσια και υπέρλαμπρη καριέρα.

Οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στις αρχές του δεύτερου 45λέπτου.

Η ΑΕΚ μας ήθελε επειγόντως την νίκη για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω. Έτσι και έγινε! Η ομάδα μας έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Γιάννου στο 72ο λεπτό και 13 λεπτά αργότερα με τον Ακίνο διαμόρφωσε το αγαπημένο μας σκορ σε ανατροπές το 2-1, αφιερώνοντας την ολική ανατροπή στον αρχηγό μας Νταβίντ Καταλά.

Από το 1:56 και μετά τα γκολ της ομάδας μας από το κανάλι του BallaComCy:

ΑΕΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ 2-1 (16/05/2018)

Η πιο γλυκιά ανατροπή που κατάφερε να πραγματοποιήσει η ομάδα μας, για όλους εμάς τους φιλάθλους, ήταν χωρίς αμφιβολία ο τελικός κυπέλλου του 2018 μέσα στο ΓΣΠ κόντρα στον Απόλλων Λεμεσού.

Μία αγνώριστη και μουδιασμένη ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του τελικού βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-1. Από την κόλαση στον παράδεισο μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα της ομάδας μας στο δεύτερο μισό καθώς πέτυχε την ανατροπή φέρνοντας τα πάνω κάτω με τέρματα των Taulemesse και Acoran μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, από το 69ο  μέχρι και το 72ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού πίεσαν, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η ΑΕΚ μας γίνεται πανάξια η νέα κάτοχος του κυπέλλου, πανηγυρίζοντας έτσι το δεύτερο της τρόπαιο μετά 13 ολόκληρα χρόνια.

Τα στιγμιότυπα του τελικού από το ΑΝΤ1. comcy:

Αυτές ήταν για εμάς οι μεγαλύτερες ανατροπές στα χρονικά της ΑΕΚκάρας μας. Στείλτε μας και εσείς αυτές που θυμάστε και ίσως να μην συγκαταλέξαμε στο άρθρο αυτό.

Αφήστε μια απάντηση